Skip Navigation Links

Yeni Eğitim Sisteminin Çilesi Bitmiyor

Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin çilesinin bitmediğini belirtti.

Dünya   A+a-

 

4+4+4 Çilesi Bitmedi..

Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin çilesinin bitmediğini belirtti.

Milli eğitim Bakanlığının 4+4+4 sisteminde hiç kimse mağdur olmayacak demesine karşılık, Türkiye genelinde 30 bin öğretmenin mağdur olduğunu dile getiren Türk Eğitim Sen Hatay 2 no’lu Şube Başkanı Ahmet Akça yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı İliçi Alan değişikliği başvuruları geçen hafta içerisinde yapıldı. Ancak problemleri de beraberinde getirdi. İlkokul ve Ortaokul birlikte aynı binada tek müdürlük altında devam eden okulların sınıf öğretmeni olan idarecileri Alan değişikliği için müracaatta bulundular ancak Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek”in yanlış uygulamaları yüzünden mağdur edildiler.

Milli Eğitim Bakanı 4+4+4 Eğitim sisteminden dolayı mağdur kimse olmayacak demesine rağmen önce sınıf öğretmenlerimizi Türkiye genelinde 30.000.- öğretmeni mağdur ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı bu mağduriyetin giderilmesi için Alan değişikliği açılarak yan alanı bulanan sınıf öğretmenlerinin müracaatlarını alarak norm fazlası durumundaki öğretmen sayısı azaltılmaya çalışıldı. Bu kapsamda sınıf öğretmeni idarecilerinde yine aynı şekilde branşlara geçmesine imkan tanındı.

İskenderun, Dörtyol, Erzin İlçelerimizde bu durumda bulunan ikili eğitim yapan ve ilkokul ve Ortaokul aynı binada tek müdürlükteki yöneticilerin müracaatları alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylandı. Ancak Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail ALICI’nın akıl almaz tavrı yüzünden İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başvurular iptal edilerek 41 yöneticimiz mağdur edildi. Sayın Bakan mağdur yapmayacağız derken ikinci mağdur bu okullarımızın yöneticileri oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimizin başvurularını iptal gerekçesi olarak “İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısına istinaden” belirtilmiştir. Ancak İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde böyle bir yazının gönderilmediğini belirtmektedir. Bu konu doğru ise İl Milli Eğitim Müdürü ve yetkilileri suç işlemektedirler.

Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK ile bu durumu açıklamak ve yapılan yanlışı anlatmak üzere bir görüşme talep ettik. Yapılan görüşmede İl Müdürü bu konuda yapacağı bir şey olmadığını ve Bakanlığın talimatını uyguladığını belirtti. Buradan belirtmek istiyorum. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Niğde, Isparta, Kayseri vb. illerimiz neden yönetici olan arkadaşları yan alanlarına geçiş işlemini gerçekleştirdi? Yoksa bu illerimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışmıyorlar mı? Sadece bu illerimizi ile bağlantı kurularak elde ettiğimiz bilgilerdir. Diğer illerimizde de bu şekilde olduğu kanaatini de taşıyoruz.

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışmamakta mıdır? Sayın Bakanın mağdur etmeyeceğiz sözü hava da kalmıştır. Yöneticilerin atanmaması olayında suçlular cezasız mı kalacak? İl Müdürü Osman ŞİMŞEK bu sorumluluktan kaçarak yöneticilerini yalnız bırakmıştır. Acaba vicdanı rahat mıdır? Bundan sonra bu yöneticilerimizden verimli bir çalışmayı nasıl beklemektedir.

Bu okullarda görev yapan yöneticilerimiz hem ilkokul hem de ortaokul yöneticiliklerini birlikte yerine getirmektedir. Ancak Ortaokulun müdürü veya müdür yardımcısı olmasını önüne nasıl geçilmiştir. İl Müdürü Osman ŞİMŞEK’ten bu durum ile ilgili açıklamalar bekliyoruz.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
muro 3 Ekim 2012 Çarşamba
Goçum beeee yine mangallda kül bırakmamış
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet