Skip Navigation Links

Sağlık Çalışanları Ayrım Yapılmamasını İstedi

Doktora Var da Bize Yok Mu ?

Sağlık Çalışanları Ayrım Yapılmamasını İstedi Web
TV

Gündem   A+a-

 Öz sağlık-iş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, hekimlere yapılacak olan maaş zammı tüm sağlık çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi, sağlık personelleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirtti.
Geçtiğimiz günlerde, hekimlerin maaşına yönelik düzenleme yapılacağı ve bunun da aynı gün içerisinde meclise sunulacağı açıklandı.
Bu karar sağlık sendikalarında hayal kırıklığına yol açarken sağlık çalışanları basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.
Bu karar şu an için geri çekilse de tepkilerimizi haklı olan talebimizi dile getirmeye devam edeceğiz.
Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanlığı,
İskenderun Devlet Hastanesi (Eski SSK) fizik tedavi ünitesi önünde yapılan basın açıklaması ile karara tepki gösterdi.
Basın açıklamasını Sendika Şube Başkanı Fehmi Azboy okudu.
Azboy açıklamasında, "Bizleri sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz, alkış değil, hakkımızı istiyoruz, sağlık işçisi de emeğinin hakkını istiyor. Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “hekim zammı” olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. "Salgının kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var" denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin 'sağlık çalışanı' olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Tek sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, “sağlık ekip işidir” sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde." dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sağlık Çalışanları Ayrım Yapılmamasını İstedi  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet