Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Batıgöz İskenderun’da Yeni Teknoloji Tedavi Yöntemleriyle Yüzler Gülüyor!

Batıgöz İskenderun’da Yeni Teknoloji Tedavi Yöntemleriyle Yüzler Gülüyor!

Batıgöz İskenderun’da Yeni Teknoloji Tedavi Yöntemleriyle Yüzler Gülüyor!

Sağlık   A+a-

 Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Firaz Şimşek, inatçı kuru göz, kirpik dibi iltihabı, arpacık, şalazyon ve oküler rozasea gibi göz hastalıklarının Eyelight IPL(intense pulse lazer) ve LLLT( low level light therapy) tedavi yöntemleriyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Göz hastalıklarının tedavilerinde artık yeni teknolojiler uygulandığını belirten Op. Dr. Firaz Şimşek, FDA onaylı olan bu tedavi yöntemi dermatolojik alanda da uygulanırken oftalmolojik hastalıklardan tedaviye inatçı kuru göz, kirpik dibi iltihabı, arpacık, şalazyon ve oküler rozasea gibi durumlarda da ilaç tedavisine ek olarak tedavi protokolüne eklenen oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
Bu yöntemde lazer ve ışığın iyileştirici etkisi (fotobiomodülasyon) kullanılarak göz kapağındaki gözyaşı yağ bezlerindeki bakteri veya demodex adı verilen parazite bağlı iltihabik durumun tedavisi sağlanarak bu bezlerin sağlıklı çalışmasının amaçlandığını vurgu yapan Dr. Firaz Şimşek ‘’Kuru göz hastalığının kontrolü sağlanır. Böylece uzun süren ilaç kullanımı beraberinde kirpik temizliği ve sıcak kompres, sık yapay gözyaşı damlatma zorluğu durumu aşılarak iyileşmenin uzamasının önüne geçildiğini ifade etti.
İşlem öncesi ayrıntılı göz muayenesi yapılıp hastalık belirlendikten sonra gereken seans miktarı ve uygulama dozunun planlandığını söyleyen Dr. Firaz Şimşek; ‘‘Uygulama iki işlemden oluşmaktadır. İlk işlem olan IPL her göz için 1’er dakika sürmektedir. Kapak etrafına yapılan toplam 5 lazer atışı ile işlem sonlanır. İPL işlemi sırasında çok kısa süren yoğun ısı ve ışık saçılımı kapak cildi etrafına yapılır. İkinci işlem olan LLLT (mebiomask veya maske uygulaması) tedavisi ise kırmızı ve/veya mavi renkteki ışınların özel maskeler ile göz etrafına tatbiki ile uygulanır ve her maske 15’er dakika sürmektedir. İşlem sonrası günlük hayata çok çabuk dönülür.’’ dedi.
Batıgöz İskenderun’da FDA onaylı Eyelight tedavisinin yapılmakta olduğunun altını çizen Dr. Şimşek, tekrarlayan göz kapağı kisti ve arpacıklar gibi bazı klinik tablolar için de yüz güldürücü bir yöntem” hatırlatmasında bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş