Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Alt Yapının Düzelmesi Şart

Türk Eğitim-sen 2. Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça geçtiğimiz hafta başlayan 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ilgili var olan ve olacak sorunları dile getir

Dünya   A+a-

 

Alt Yapının Düzelmesi Şart

Türk Eğitim-sen 2. Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça geçtiğimiz hafta başlayan 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ilgili var olan ve olacak sorunları dile getiren bir basın toplantısı düzenledi

Dershanelerin kapatılmasına yönelik hükümet çalışmalarından ve bu yıl uygulamaya konan Akca konuşmasının başında, 4+4+4 eğitim-öğretim müfredatının getirdiği teknik aksaklıklar, norm fazlası sınıf öğretmenlerinin durumu konusunda eleştirilerini ortaya koyan Türk Eğitim-Sen Hatay 2. Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “ Bakanlığın ve hükümetin tablet bilgisayar dağıtmak yerine öğrencilerin okuyabileceği dersliklerin teminine yönelik çalışmalar yapsın” dedi.

Akça, konuşmasının ilk bölümünde dersane sisteminin kapatılmasının asıl amacının özel eğitimin önünü açmaya yönelik bir icraata hizmet ettiğini, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte hal hazırda var olan ve bakanlık tarafından bir türlü yaptırımla önü kesilmeyen merdiven altı dershanelerin daha da yaygınlaşmasına sebebiyet vereceğini belirtti.4+4+4 müfredatın uygulamasına yönelik okul tipleriyle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği okulların lisesinin bir günde üç kez valilik onayının değiştiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen 2. Nolu Şube başkanı Ahmet Akça, Şu an okullarda curcuna hakim, sebebi aralarında 300-500 metre olan okulların birini ilköğretim olarak bir diğerini orta öğretim olarak ayırmak yerine ikisini de hem ilköğretim hem de orta öğretim uygulaması başlattılar, buda okullarda derslik sıkıntısı yarattı.

Bu sebepten ötürü geçtiğimiz Cuma günü tamamlanması gereken seçmeli dersle ilgili tespitler hala yapılamamış bir durumdadır ve daha bir hafta daha yapılacağını sanmıyorum dedi.Öğretim yaşının 66 aya çekilmesiyle 28 bin olan Norm fazlası sınıf öğretmeni sayısı 60 bine yükseldi. Bunun dışında okulöncesi eğitim vermek adına eğitim alan binlerce öğretmen için işsizlik yolu gözüktü. Konuşmasının son bölümde gazetecilerin Engellilerin eğitimi ile sıkıntılar konusundaki düşüncelerini öğrenmek adına sordukları soruya da cevap veren Türk Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Bu Hükümet Engelli kardeşlerimizin eğitimiyle ilgili ötelemeyi sürdürmeye devam ediyor. Genelge yayınlamakla soruları çözdüm imajı veriyor. Yanı başımızda İlçe milli eğitim müdürlüğü var. Bir sorun bakalım burada çalışan engelli vatandaşa uygun teknik tasarım yapılmış mı binada. Sorun milli eğitim kaç tane özürlü arabası var? Sadece İskenderun’da hayata tutunmak adına zihinsel engelli kardeşimiz eğitim-öğretim almak için müracaat etmiş sadece bunlardan 60 kadarı bu eğitimden yararlanabilecek. Gerisi kaderine terk edilmiş. Yaşları 16-17 olan ve otizm hastalığı olan çocuklarımız eğitim-öğretim alamadan kendi kaderine terk edilmiş. Engelli demek özel eğitim alması gereken öğrenci demek. Bakanlık şimdi ne yapmış.

Talim Terbiye Kurulunun 51-10 mütalaasını açın bakın, şunu göreceksiniz; “ sınıf öğretmenleri alan değişikliği yapabilir” diyor. Yani özel eğitim ile ilgili hiçbir altyapısı olmayan sınıf öğretmenlerini gel alan değişikliği yap seni Engelli okullarına vereyim. Onları eğit diyor. Böyle mantıksızlık olur mu? Dedi ve 4+4+4 ile başlayan 2012-2013 eğitim öğretimdeki sıkıntıların mevcut haliyle çözümsüzlük meydana getirdiğini dile getirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar