Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun 2020' de Şantiyeye Dönüşecek!

Abdulkadir Özel ve Fatih Tosyalı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ile yönetim kurulunu ziyaret etti.

İskenderun 2020' de Şantiyeye Dönüşecek!Web
TV

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ile yönetim kurulunu ziyaret etti.
 
‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Milletvekili Özel ile Başkan Tosyalı, İGC yönetimine başarılar dileyerek, basın mensuplarının kent menfaatine yönelik gayretlerinden ötürü teşekkür ettiler.
 
İGC Başkanı Diyap Atar, “Olağan Genel Kurul çalışmalarının ardından bizleri göreve getiren üyelerimizin sorunlarını her ortamda dile getireceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte meslektaşlarımıza yönelik mesleki çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ziyaretinizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
 
‘ÖNCE İSKENDERUN’
CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin’in ziyaretine denk gelen buluşma, renkli görüntülere sahne oldu. İskenderun’un menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde, her konuda bir araya geldiklerini anımsatan vekiller, “İskenderun önceliğimizdir” mesajı verdi.
Vekil Şahin’in İGC’den ayrılmasından sonra soru-cevap şeklinde devam eden programda yerel gündeme dair gelişmeler aktarıldı.
 
1159 YATAKLI HASTANE
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “İskenderun’da 1159 yataklı hastane yapım işi son aşamaya geldi. İnşallah, 2022 yılı mart-nisan aylarında proje aşaması tamamlanmış olacak. Biliyorsunuz, 500 yatak üzeri hastaneler şehir hastaneleri vasfı taşıyor. Biz burada hastaneyi kurduktan sonra, Düğünyurdu mevkiinde Yeni İskenderun’u inşa edeceğiz. Sakarya’da ‘yonca’ modeliyle otoban bağlantısını yapacağız. Burada her şey yolunda ilerliyor. Aşkarbeyli’de sorun var, hem maliyet çok yüksek hem de fiziki şartlar otoban bağlantısını yokuşa sürüyor. Ama o bölgeye yeni yollar, yeni bulvarlar kazandıracağız. Ziraat Park, Millet Bahçesi, eski SSK yeriyle birlikte 393 dönüm yeşil alan kazanmış olacağız. Bizler burada taşınacak her kurumun yerini yeşile dönüştüreceğiz. Feyezan Kanalı, Ziraat Park, Kütüphane, Millet Bahçesi, Stat, olimpik yüzme havuzları ile 2022 yılı şantiye yılı olacak. İnşallah, 29 Ekim 2022- Cumhuriyet’in 99. yılında tüm bu eserleri kazandırmış olacağız” dedi.
 
‘BİSİKLET YOLU İHTİYAÇ’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Bisiklet Yolu’na yönelik eleştiriler ve Payas’ta ki çöp meselesine değindi.
Başkan Tosyalı, “Bisiklet Yolu yapımına başladık. Bu işi İller Bankası üstlendi. Konya’dan sonra en uzun Bisiklet Yolu güzergahına sahip olacağız. Bisiklet kullanımı hem karbon kullanımını azaltmak hem de trafiği rahatlatmak adına önemli bir ihtiyaç. Bisiklet alışkanlığını kazandırmak için de öncü olacak. Bu önemli çalışmayı yakından takip ediyoruz. Araçların park edebilme imkanları üzerinde de duruyoruz. Belli saatlerde mümkün olabilir. Yolların daralacağı alanlarda trafik akışına engel olacak durumlar yaşansın istemiyoruz. UKOME ile bu kararı değerlendireceğiz” dedi.
Başkan Fatih Tosyalı, Payas’ta 12 metre üzerinde HBB’nin sorumluluğunda temizlik işine de değindi. Tosyalı, “Katı Atık Birliği Başkanı olarak, olayı yakından takip ediyorum. Büyükşehir statüsü gereği, devir tasfiye kararları alınırken, protokoller hazırlanırken, HBB’nin yüzde 24, ilçe belediyelerin yüzde 76 oranında sorumluluğu var. İlçe belediyeleri protokolde yer alan hususlar gereği toplama işini yürütürken, büyükşehir belediyesi de temizlik işini yapıyor. Payas Belediyesi bu noktada Envitec ile mutabakat yaptı. Toplama işini yine yapacak, ama büyükşehir belediyesi de sorumluluk alanı içinde temizlik işini yapmalıdır. HBB, Payas’ta çöp kutularını bile kaldırdı, anlamak mümkün değil” açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun 2020' de Şantiyeye Dönüşecek! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar