Skip Navigation Links

Osmaniye'ye En 'NET' Okul yatırımı

İskenderunlu yatırımcı işadamları Net Haddecilik, Kirmit Petrol ve Grand Plaza sahipleri Mahmut ve Ali Kirmit kardeşlerin Osmaniye’de yaptırdıkl

Dünya   A+a-


Osmaniye’ye en “Net” yatırım olan okul yaptıran Net Haddecilik ortakları Hayırsever İşadamları Mahmut Kirmit ve Ali Kirmit kardeşlerin mutlulukları gözlerinden okunurken, öğrencilerin ilgisi ise hayırsever Kirmit ailesini ayrıca duygulandırdı..

Osmaniye’ye En “NET” Okul Yatırımı..

İskenderunlu yatırımcı işadamları Net Haddecilik, Kirmit Petrol ve Grand Plaza sahipleri Mahmut ve Ali Kirmit kardeşlerin Osmaniye’de yaptırdıkları 24 derslikli orta okul düzenlenen törenle öğretime başladı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Çelen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Turgut Çalışkan, kurum ve kuruluşların il müdürleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.


Hayırsever işadamları Mahmut Kirmit ve Ali Kirmit’in, açılış töreninde oldukça gururlu ve mutlu oldukları gözlenirken, anneleri Zekiye Kirmit, babaları Ahmet Kirmit ile eşleri Gülden Kirmit ve Berna Kirmit de bu gurur ve mutluluğa ortak oldular.

2011 yılı Eylül ayında temeli atılan Mahmut-Ali Kirmit Orta Okulu, tam bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak öğretime açıldı.

Mimarisi, kullanılan malzemelerin kalitesi ve iç donanımıyla herkesin beğenisini toplayan Mahmut-Ali Kirmit Ortaokulu’nun açılışında konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, derslik sayısının artırılmasında katkı sunan tüm hayırsever işadamlarına teşekkür ederek, Ekim ayında 4 okulun birden temelini atarak derslik sayısını arttıracaklarını müjdeledi.


Osmaniye’nin bugüne kadar devlet ödeneği ve hayırsever katkısı olmak üzere toplam 100 Milyon TL.’nin üzerinde eğitime katkı almış olduğunu da söyleyen Vali Cerrah, “Osmaniye’nin eğitimine katkısı olan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer Bakanlarımıza, ayrıca bugüne kadar eğitime katkıda bulunmuş tüm Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız Mahmut Ali Kirmit Ortaokuluna İbrahim Şirin, Hasan Demir ve Erhan Ektiren isimli hayırseverlerimizin de katkıları olmuştur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi. Vali Cerrah sözlerinin sonunda Mahmut-Ali Kirmit Ortaokulunun hayırlı olmasını dileyerek “Yeni yapılan okullarını muhafaza etmek çok önemli. Öğrencilerimizden, kendilerine teslim ettiğimiz bu yeni ve güzel okulda iyi eğitim almalarını, kendilerinden sonra gelecek olan öğrencilere de bu okulu temiz ve sağlam şekilde bırakmalarını rica ediyorum. Öğretmenlerimizde de çocuklarımıza sadece ders değil vatan, millet, bayrak ve özellikle insan sevgisini öğretmelerini istiyorum. İnsanı seversek insana zarar veremeyiz.”dedi.

Törenin devamında konuşan Hayırsever İşadamı Mahmut Kirmit ise yaptığı konuşmada, “İnsan sürekli gelişen bir varlıktır. Gelişmenin en önemli yolu ise eğitimdir. Bu, doğduğumuz andan itibaren başlayan ve hayatımızın son aşamasına kadar devam den bir süreçtir. İçinde bulunduğumuz çağın teknoloji çağı olduğunu ve dünya milletlerine bakıldığında büyük bir teknoloji yarışı içerisinde olduklarını görmekteyiz. Bu durum gelecekte yarışın eğitimli insanların önde götüreceğinin göstergesidir. Ülke olarak milli eğitim politikamızın temel amacı cahilliğin yok edilebilmesidir. Bu sebeple üzerimize düşen vazife yeni nesillere kaliteli ve iyi bir eğitim sunma imkânı oluşturabilmektir. Aksi takdirde uygar bir toplum yaratamayız. Çünkü okul uygarlığın geliştiği yerdir. Yaptırmış olduğumuz bilim ve irfan yuvasında amacımız milli arzularımızı anlayacak, anlatacak nesilden nesile aktaracak bireylerin yetiştirilmesidir. Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu bilincinden yola çıkarak Mahmut-Ali Kirmit Orta öğretim okulunun öncelikle devletimize Osmaniye iline ve okulumuzda eğitim görecek ilk eğitim yılında milyonlara ulaşacak öğrencilerimize şahsım, ortağım ve ailem adına başarılar diler hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”dedi.


Osmaniye'ye En
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet