Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Deri Testi ile Neye Alerjiniz Var Öğrenebilirsiniz...

Deri Prick Testi Nasıl Uygulanır?

 Deri Testi ile Neye Alerjiniz Var Öğrenebilirsiniz...

Sağlık   A+a-

Alerjik hastalıkların tanısında ‘Deri (Prick) testi’ uyguladıklarını ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mine Kaya, deri alerji testlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.
Uyguladıkları testle kişinin alerjilerinin kapsamlı bir şekilde ortaya çıktığını açıklayan Uzm. Dr. Mine Kaya, “Prick alerji testi, epidermal uygulanan bir alerjen tespit etme yöntemidir. Atopik dermatit, kronik ürtiker, gıda alerjisi şüphesi olan hastalara Prick testi yapılarak; gıda (inek sütü, yumurta akı, sarısı, fındık, domates, ceviz, yer fıstığı gibi gıdalar), ev tozu, hayvan tüyleri, polenler ve çeşitli otlara karşı alerjen durum belirleniyor” dedi.
Deri Prick Testi Nasıl Uygulanır?
Prick allerji testinin her yaş için uygulanabileceğini belirten Uzm. Dr. Mine Kaya, “Prick alerji testi, epidermal olarak uygulanan bir alerjen tespit etme yöntemidir. Uygulamada, hastanın derisine allerjen maddeleri içeren sıvılar birer damla sürülür ve her biri için mikro delikler açılır. Ortalama 15-20 dakika sonra deride oluşan reaksiyon (şişlik) ve reaksiyonun büyüklüğüne göre değerlendirme yapılır” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş