Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KAŞIKÇI: “VATANDAŞLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN ŞİKAYETÇİ”

KAŞIKÇI GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

KAŞIKÇI: “VATANDAŞLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN ŞİKAYETÇİ”

Gündem   A+a-

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beyzade fm Tv Kanallarında yayınlanan Haftanın Gündemi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Rıza Tütüncüoğlu ve Serkan Uğraş’ın sorularını yanıtlayan Kaşıkçı Hatay gezilerinde önlerine çıkan sorunlara açıklık getirirken, Hatay’ın geleceğine yönelik projeleri de ilk kez Beyzade fm Tv kanallarından duyurdu.
“VATANDAŞLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN ŞİKAYETÇİ”
Kaşıkçı gezilerde karşısına en çok hayat pahalılığı şikayetinin çıktığını ifade ederken şunları söyledi. “Hatay gezilerinde karşımıza çıkan sorunları iki alana ayırmak istiyorum. Birincisi yerel yönetimler tarafından yapılmayan yatırımlar bir de devletin ve hükümetin beklentileri var. 9 İlçe gezdim, kırsaldaki vatandaşlarla bir araya gelmeye çalışıyorum. Köy ve yaylaları iyi gezdik. Oralarda gördüğüm hayat pahalılığı. Vatandaşlarımız hayat pahalılığından şikayetçi. Gündelik hayat tarımsal ürünleri, sanayi girdileri konusunda pahalılık olduğu bizlere iletiyor. Biz bunları zaten gözlemliyoruz. Yem, gübre, Ayçiçek ve yumurta fiyatlarındaki artış sebebiyle ilgili olarak vatandaşlarımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Gıda ürünleri fiyatlarındaki artışın sebebini berrak bir kafayla masaya yatırmamız gerektiğini tartışıyoruz. Dışa bağımlı ürünlerde özellikle bir artış olduğunu görüyoruz ve burada bir fırsatçılık olduğunu düşünüyorum. Savunma sanayisinde yaşadığımız milli bakışı tarımda da uygulamaya başlamamız gerekiyor. Bu şekilde hem dışa bağımlılık hem de ithal konusunu ileri adımlar atabiliriz. Bizim coğrafyamız Hatay’ın coğrafyası pamuk ve mısır üretimine uygun. Eğer çiftçiye uygun teşvikler verilirse, çiftçiler buna yönelikte üretime geçecektir.”
“ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BİRİM FİYATI MESKEN BİRİM FİYATINA İNMELİ”
Kaşıkçı ayrıca, “Su bizim önümüzdeki en büyük tehdit noktasına gelmiş durumda. Amanos dağlarında bizim çeşitli çay ve derelerimiz var. Biz bu derelerden daha fazla yararlanmamız lazım. Bir kere Reyhanlı Barajı büyük ve muazzam bir projedir. Buranın GAP projesidir. Reyhanlı Barajı’nda onu besleyen iki ana kol var. Bunlar, Afrin Çayı ve Tahta Köprü üzerinden gelen Karasu çayıdır. Bu projenin devamı var. Reyhanlı Barajı projesi henüz bitmedi ve bunun çalışması devam ediyor. Tüm bunların hepsi bittiği zaman Reyhanlı Barajı bitecektir. Tamamlandığı zaman Amik Ovası için devasa bir proje olarak hayata geçecek. Tarımsal sulama ihtiyacını yeraltı sularından sağlayan vatandaşlarımız elektrik anlamında zor durumda. Elektrik birim fiyatı buralarda evdeki elektriklerden daha pahalı durumunda. Reyhanlı barajı bitene kadar bu işi yapan çiftçilerimizin rahatlatılması için, çiftçinin elektrik kullanım birim fiyatı mesken elektrik kullanım fiyatına çekilirse iyi olur.”
“MİLLİ MÜCADELE KARŞITI CEMİYETLER HALA AYAKTA”
“İnşaat Mühendisleri Odası üzerindeki kabuğu bugün kim kaldırabilmiş. Bu iş neden bana kaldı. Genel merkezi bölücü tarafından işgal edilmiş, kadın haklarını savunuyoruz diyorlar ama onların kadından anladığı HDP’li kadınlar. Kendisi gibi düşünmeyenleri susturmaya çalışıyorlar. 130 bin üyesi olan bir odanın hepsi mi böyle düşünüyor, tabii hayır. İMO’nun üniter yapı ile ilgisi kafası net değil. Devletin bu işin üzerine gitmesi gerekiyor. Milli Mücadele döneminde kurulan, karşı cemiyetler bugün hala ayakta, onların sadece adı ve şekli değişti. Şimdi o cemiyetler oda oldu, sendika oldu.”
“TÜRKİYE’DE TERÖRÜ BİTİRDİK”
“Biz Suriyeliler nasıl geldiyse öyle gitsin istiyoruz. Bu süreç başlamış durumda. Afganistan göçmeni konusunda da tavrımız nettir. Türkiye’de çözüm süreci diye bir çözüm bırakmadık. Terörü bitirdik. Seçim barajı düşmesinde yüzde 5 veya 7 tartışması çok yapıldı. Bu konu AK Parti’nin fikriydi ve bizde bu fikre destek verdik. Temsilde adaletin daha iyi sağlanması için önemli bir adım olarak görüyoruz.”
“AMANOS ETEKLERİNDE BİR YOL BANDI PROJESİ VAR”
“Hızlı tren sonunda AK Parti vekilleri de bizden yana halktan da olumlu tepkiler aldık. Şuan hızlı tren yatırımı biraz geri atıldı. Öncelik sırasında değil. Küçük Dalyan’dan trene binip, 4 buçuk saat sonra Ankara’da olacağız. Bu fikirlerimiz güzel. Aklımdaki diğer proje ise yol bandı projesi. Amanos Dağları’nın Suriye’ye bakan kısmında İskenderun’daki gibi bir yol bandını hayata geçirebiliriz. Hassa’da başlayan ve Samandağ’da biten bir yol projesi aklımda var. Önce hayal edeceğiz, sonra yapılması için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş