Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

VAJİNAL ENFEKSİYONLAR YAZ AYLARINDA NEDEN ARTAR?

Op. Dr. Emine Çelik; sentetik giysilerin, hijyenik olmayan havuzların, parfüm içeren pedlerin vajinal enfeksiyonlara yol açtığını belirtti.

 VAJİNAL ENFEKSİYONLAR YAZ AYLARINDA NEDEN ARTAR?

Sağlık   A+a-

 VAJİNAL ENFEKSİYONLAR YAZ AYLARINDA NEDEN ARTAR?
Yaz aylarıyla birlikte vajinal enfeksiyonlarda artış görüldüğüne dikkat çeken İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Çelik; sentetik giysilerin, hijyenik olmayan havuzların, parfüm içeren pedlerin vajinal enfeksiyonlara yol açtığını belirterek, özellikle yaz aylarında genital organların hijyenine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Vajinal akıntıya neden olan en önemli faktörün vajinal floranın bozulması olduğunu belirten Op. Dr. Emine Çelik, “Zararlı bakteriler, artan sıcaklık ve neme bağlı olarak artış̧ gösterir. Bu sebeple, vajinal enfeksiyonlar yaz aylarında daha fazla görülür. Faydalı bakteriler zararlı etkenlere karşı vajinayı korur; ancak faydalı bakteriler yerine zararlı bakteriler bu alanda çoğalırsa bu durumda vajinal kaşıntı, yanma, kötü kokulu akıntı gibi şikâyetler oluşur. Bu belirtilere sahipseniz, kadın hastalıkları ve doğum hekiminize muayene olmalısınız” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar