Skip Navigation Links

Emekleri Kaybolanların Faturasını Kim Ödeyecek?

2010 yılında yapılan TUS sınavının iptal edilerek yeni sınav sonuçlarının açıklanması üzerine bir açıklama yapan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erö

Gündem   A+a-

Emekleri Kaybolanların Faturasını Kim Ödeyecek?

2010 yılında yapılan TUS sınavının iptal edilerek yeni sınav sonuçlarının açıklanması üzerine bir açıklama yapan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün iki yıllık emekleri kaybolanların faturasını kim ödeyecek diye sordu.

Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz ve sorumlular koltuklarında oturmaya devam ediyor diyen Erözgün, “2 sene göz asistanlığı yapmış birisi, şimdi bu yeni listeye göre kardiyolojiye ya da KBB başlayacak. İki sene önce ihtisas kazandım diye başlayanlar bu gün yeniden sil baştan başka bir dalda ihtisasa başlayacak. Boşa giden 2 senenin hesabını kim verecek? Sorumlular koltuklarında oturmaya devam mı edecek? Şaka gibi tüm asistanlar şokta, hastalar tedirgin ve sağlık çalışanları huzursuz. Ortada sorumlu yok mağdur olanlar şaşkın Kimse şimdi ne olacak sorusuna net bir cevap veremiyor” dedi.

Erözgün, ÖSYM tarafından 12 Aralık 2010 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15. İdare Mahkemesine dava açılmıştı. Açılan davada mahkeme dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar vermişti.

ÖSYM'nin Danıştay’a yaptığı temyiz başvurusunda ise sonuç değişmedi. Danıştay İdare Mahkemesinin kararı onadı. Bu onama sonucunda ise ÖSYM soruları iptal ederek bugün yeni bir sonuç açıklamak zorunda kaldı. Bu sonuçlara göre herkesin görev yerleri değişti ve iki yıllık emekleri boşa gitti. Şimdi sil baştan ve sıfırdan yeni görev yerlerinde yeni dallarda ihtisasa başlayacaklarını belirtti.

Erözgün, Belki de listelerde adı olmayanlar asistanlığı bırakıp pratisyen hekim olarak eski görev yerlerine dönecekler. Sen aslında Malatya’yı kazanmıştın Ankara’da biz seni iki sene misafir ettik kusura bakma Malatya yolcususun, Sen ihtisası kazanamamıştın kardiyoloji kliniğinde vermiş olduğun emeğe teşekkür ederiz bir hastanenin acilinde pratisyen hekim olarak yada bir toplum sağlığı merkezinde pratisyenliğe devam edeceksin. Gerçekten şaka gibi yok böyle bir ülke daha. Dün YÖK kaldırılsın diyenler YÖK’ün bu sınav birimi sayesinde sanırım YÖK’ten memnunlar nede olsa sınavlara istedikleri gibi müdahale ediyorlar. O zaman YÖK’ü kaldırmanın anlamı yok ki. Müdahale edemezsen kontrol edemezsen kaldıracaksın müdahale edip kontrol ediyorsan o kale kendi kalendir. Kaleni tabiî ki koruyacaksın. Herkesin mutlaka bir hesabı var ama Allah'ın da bunca zulüm ve eziyet karşısında bir hesabı vardır. Zalimin zulmü varsa mazlumlarında Allah’ı var sizleri O’ na havale ediyorum dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet