Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da Akdeniz Caddesi Yaya Trafiğine Açıldı

Arsuz Uluçınar Mahallesinde bulunan ve Eski Arsuz Köy İçi olarak bilinen Akdeniz Caddesi, araç trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açıldı.

Arsuz'da Akdeniz Caddesi Yaya Trafiğine AçıldıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Uluçınar (Merkez) Mahallesinde bulunan ve Eski Arsuz Köy İçi olarak bilinen Akdeniz Caddesi, araç trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açıldı.
Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile gerçekleştirilen Rhossus Antik Kent projesi tamamlandı. Arsuz ’un değerine değer katacak bu proje kapsamında Arsuz Uluçınar Mahallesinde bulunan ve Eski Arsuz Köy İçi olarak bilinen Akdeniz Caddesi araç trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açıldı. ilk etapta Akdeniz Caddesi Cuma günleri saat 17:00’den Pazartesi sabahına kadar araç trafiğine kapatılacak. Ziyaretçiler yakınlarındaki yollara ve otoparklara araçlarını park ederek; kafeler, restoranlar, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler stantlarının ve sokak müziği seslerinin yükseldiği sokakları yürüyerek gezebilecek.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Belediyesi Eski Başkanı Nazım Culha, Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Arsuz ‘un herkes tarafından sevildiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Arsuz ‘un Türkiye’de ve dünyada sayılı bir kent olabilmesi için hep beraber çaba sarf ediyoruz. Bu yolda yürütülen projelerden biri olan Rhossus Antik Kent projesi, bir önceki dönemde başlayıp bu dönemde bitirdiğimiz, Arsuz ‘un tanıtımı gerçekleştiren bu projeyi tamamladık. Bu projenin devamı olan Akdeniz Caddesinin yani eski Arsuz köyünün yayalaştırılmasıydı. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte Arsuz’u sahipleneceğiz. Arsuz ‘un neresinde ne yapılırsa yapılsın Arsuz’a yapılıyor. Hepsine sahip çıkmak gerekir. Bu yüzden Arsuz’a hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “ Bugün bu kürsüden duygulanarak sesleniyorum. Arsuz‘un turistik ve kültürel değerinin, denizinin, tarihinin ön plana çıkmasını ve burayı bir turizm şehri haline getirmeyi hayal ettik. Bugün Rhossus Antik Kent adıyla anılan ve bu sokakta yapılan çalışmada emeği geçen Sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve bu konuda emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki bu bir başlangıç artarak devam etsin. Kültürel değerlerimizi, toprağımızı, tarımımızı ve en önemlisi; tüm seslerin birleştiği, kardeşliğin, barışın sembolü Hatay ve Arsuz’umuzun tanıtımı için hepimizin çabalaması gerekir. ” ifadelerini kullandı.
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “ Biz kim taş üstüne taş koyarsa ondan Allah razı olsun diyen bir kültürden geliyoruz. Bugün Arsuz’umuzda yıllarca hayal ettiğimiz, Akdeniz caddesinin hafta sonları trafiğe kapatılmasıyla gerçekleşen bir kesiti oldu. Emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Bölgemizin Milletvekili Suzan Sahin’e hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Biz Hatay’ımızı tanıtmakta geç kalmışız. Hatay Türkiye tarafından iyi biliniyor. Ancak turizme yönelik Arsuz’umuzu inanın çoğu insan tanımıyor. Bunun için biz meclisteki bütün arkadaşlarımızı bu yaz buraya davet edeceğiz. İnşallah Asaf Başkanımız da Kaymakamımızda onları en iyi şekilde ağırlayacaklardır. Yat Limanı ve HADO ile Serinyol - Madenli arasındaki yolun da bitmesi ile burada turizm daha da canlanacak,” şeklinde konuştu.
Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “ Ben öncelikle Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projenin bir ayağı da Arsuz Kent Konseyi. Konseyimiz de belediye ve kaymakamlığımız arasında bu projeye katkı sunmaya çalışıyor. Yaptığımız toplantılarda bu projenin kalıcı olması ve Akdeniz Caddesinin bu projenin başlangıcı olmasını diliyoruz. Çünkü bizim temel amacımız Arsuz’un kültürel mirasını korumaktır. Bunun için de projeler üreteceğiz,” dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Rhossus Antik Kent projesi, kaymakamlığımızın proje sahipliğinde, belediyemizin ortaklığıyla DOĞAKA tarafından hibelendirilerek hayata geçirilmiştir. Başlangıç bütçemiz 1 milyon 125 bin lira olmuş ve katkı payından belediyemiz sağlamıştır. Bu çerçevede 2 sokakta çeşitli peyzaj düzenlemeleri yapılmış, 48 evin dış bakım çalışmaları yapılmış, mavi beyaz boyanmış, duvar resimleri yapılmış ve bir takım dokunuşlarla bu hale getirilmiştir. Burada çok kişinin emeği var. Onlara ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel sokağın, ilçemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz'da Akdeniz Caddesi Yaya Trafiğine Açıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar