Skip Navigation Links

Güneypark Hastanesi'nden Açıklama !

Güneypark Hastanesi’nde Avukat ve İcra Müdürüne Saldırı haberimize, Hatay’ın Samandağa ilçesinde faaliyet gösteren Özel 100. Yıl Sağlık Grubu Güneypar

 Güneypark Hastanesi'nden Açıklama !

Gündem   A+a-

 
Güneypark Hastanesi’nde Avukat ve İcra Müdürüne Saldırı haberimize, Hatay’ın Samandağa ilçesinde faaliyet gösteren Özel 100. Yıl Sağlık Grubu Güneypark Hastanesi’nden yazılı açıklama geldi.
Açıklamayı aynen yayınlıyoruz :
Saygıdeğer Samandağlı Hemşehrilerimize ve Kamuoyuna
Samandağ İlçesi ve tüm çevre yerleşim yerlerine sağlık hizmeti veren, ilçenin en büyük sağlık yatırımı konumunda bulunan Özel 100.Yıl Sağlık Grubu Samandağ Hastanesi’nde 08.06.2021, Salı Günü hukuki teamüllere aykırı olarak yapılmak istenen haciz işlemi ve işlem sırasında mesleki suç işleyen avukata ilişkin basın açıklamasıdır.
Olay günü, hacze konu alacak, hastanenin eski yönetimine ait olduğu ve hâlihazırdaki ticari işletme ile ilgili olmadığı halde, Hastanemize gelen icra yetkilisi ve davacı avukatı yöneticilerimiz tarafından karşılanmış; misafir edilmiş ve uzlaşmacı bir tutum benimsenmiştir. İcra memuruna ve avukatına, görevlerini yapmaları için gerekli yardım sağlanmış, tedavi için gelen hastaların mağdur edilmemesi için özen gösterilmesi hassaten kendilerinden rica edilmiştir.
Hastane yönetimi, hastanedeki hizmetleri engellemeyecek ve maddi değeri yüksek cihazlara işlem yapması için misafirleri yönlendirmiştir. Buna rağmen avukat, hastaların bulunduğu alanlardaki örneğin kayıt- kabuldeki maddi değeri düşük cihazların hacz edilmesini istemiş, yüksek sesle ve icra memuruna direktif verircesine hareket etmiş, hastanenin sükûnetini bozmuş ve kargaşaya sebebiyet vermiştir.
Avukat, hastaların gözü önünde zoraki bir tutumla ofis cihazlarını haczetmek istemiştir. Bu durumdan olumsuz etkilenen hastalar, tedavilerini yarıda bırakmış ve hastaneyi terk etmek zorunda kalmış; Hastanemiz de hizmet veremez hale getirilmiştir.
İlgili yasaya göre, haciz mahallindeki yetki icra memurundadır ve icra işlemi, işyerinin hizmetlerini kesintiye uğratmayacak ve engellemeyecek şekilde yapılmak zorundadır. İcra hukukunda “en kolay” prensibi vardır ve işyerinin hizmetlerini engelleyecek şekilde haciz yapılamayacağı kanunda belirtilmiştir. Buna rağmen, yaşanan olayda Hastanemizin hizmet vermesi avukat tarafından engellenmeye çalışılmış, kamu gücünün yasalara uygun şekilde kullanılması esas iken, adli görev kötüye kullanılmıştır. Uzlaşmak mümkünken, sorun çıkarılmıştır. Kolay mümkünken, zor tercih edilmiştir.
Bankolardan eşya almaya çalışan alacaklı avukatı ile ve Özel 100. Yıl Sağlık Grubu Güneypark Hastanesi ile işyeri bağı olmayan bir vatandaş arasında istenmeyen bir olay yaşanmıştır. Konu kolluk kuvvetlerine intikal etmiştir.
Daha sonra Baro’nun konuyla ilgili, doğru bilgi sahibi olmadan, tarafların beyanlarını almadan, gerekli incelemeleri yapmadan, mesleki dayanışma refleksiyle açıklama yaptığını üzülerek öğrendik. Avukatın mesleki prensiplere uymayan tutumunu; hastalarımıza ve çalışanlarımıza yaşatılanları kınıyoruz.
Bu tutum, kanunun uygulanması açısından doğru olmadığı gibi, insani olarak kabul edilemez. Sağlık çalışanlarının dünyayı kasıp kavuran korona virüsü pandemisinde özveriyle çalışmaya devam ettiklerini; kadim gelenekte sağlık hizmeti vermenin kutsal sayıldığını; sağlık hizmeti almanın temel insani hak olduğunu; 250 çalışanı ve 80 Milyon Liralık yatırım değeriyle Hastanemizin tüm insanlığın ve ilçemizin önemli bir değeri olduğunu belirtmek isteriz. Hastanemizde meydana gelen ve bizleri ve hastalarımızı derinden yaralayan olayda, görevini yaparken hukuka aykırı davranan avukata ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacağımızı; savcılık şikâyetlerini ve mesleki şikâyetleri yapacağımızı bildiririz.
BAŞTA SAĞLIKTA ŞİDDET OLMAK ÜZERE KİMDEN VE NE İÇİN OLURSA OLSUN HER TÜRLÜ ŞİDDETİ REDEDİYOR VE KINIYORUZ.
Kamuoyu vicdanına sunarız.
9 Haziran 2021
ÖZEL 100. YIL SAĞLIK GRUBU GÜNEYPARK HASTANESİ

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet