Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KİRALANAN ARAÇLARA ÖDENEN PARA 58 MİLYON!

KİRAYA ÖDENEN PARA 80 MİYON 250 BİN LİRA!

KİRALANAN ARAÇLARA ÖDENEN PARA 58 MİLYON!

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal; Belediye Başkanları, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları Başkanları ile birlikte düzenliği basın toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a yüklendi.
 
Yeşildal, “Bizler Hatayımız’ın menfaatleri açısından her konuya destek veriyoruz. Şehrimizi seviyoruz. Samimiyiz, aynı samimiyeti muhataplarımızdan bekliyoruz. HATSU genel kurulu sonrasında basına bilgi verildi. Neler yapılmış, öneriler nelerdir, neler planlanıyor her konuda şeffaf bir şekilde bilgi veriyoruz. Sudaki yüzde 20 oranındaki indirim bunlardan biridir. HADO meselesi 5 yıldır gündemi meşgul ediyor. Halen hizmete açılamadı. Bizler Devlet projesi olan marina ve su sporları merkezini hemen hizmete açtık. Expo yılan hikayesine döndü. Oysa bizler Büyükşehir belediyesine her türlü imkanı sağladık. Serinyol üzerinden Arsuz’a yol yapacaktı, yapamadı. İzin vermiyorlar dedi, yanlış çıktı. Milletvekillerimizi zan altında bırakmaya çalışıyor, ama ne istiyorsa ilgili bakanlıklardan her konuda destek veriyoruz.
Büyükşehrin 2 milyar lira bütçesi var. Şimdi meclisten 395 milyon lira borçlanma yetkisi istiyor. Arkadaşlarımız kalem kalem ilgileniyor, ilgililerle istişare ediyor. Ama görüyoruz ki yine samimi değiller. Muhtelif yerlerde kullanmak üzere borçlanma istemek yanlış. Nereye, nasıl kullanacaksınız? Bize bilgi vereceksiniz! Burada 15 ilçenin belediye başkanı var. Elzem olan hizmet nedir, hangi yatırım için ne gerekiyor şeklinde bizden icmal istesin, ne kadar istiyorsa borçlanma yetkisi verelim.
Bugün bizden istedikleri 2 milyar liranın yanında 395 milyon ek kaynak! Bizim bu paranın hangi hizmetlerde kullanılacağına dair bilgi istemeye hakkımız var.
 
HBB ÇUVALLADI!
2019 yılının sonunda yapılan araç kiralama ihalesi var. 2019 ve 2020 yılının başını kapsayan bu rakamlar çok fazla. İş makinalarının arkasına takılan cihazlar var. 2020 için 300 bin lira kira ücreti vermiş. Diyor ki, Devlet beni mecbur kılıyor. Bunu söylerken yüzü bile kızarmıyor. 112 bin liraya alınabilecek cihaza 300 bin lira vermek ne kadar doğru?
Bir örnek daha; Minibüs kiralamışlar, satın alınsaydı, 200 bin liraydı. Kiraya verilen ücret ise 250 bin lira..
Çekici 125 bin lira eder. Kira ücretine ödenen para 233 bin lira..
Kamyon.. 160 bin liraya alınabilecek iken 355 bin lira ödenmiş.
Yol süpürme aracı.. 828 bin lira kira ödenmiş. Piyasa değeri 350 bin lira!
HBB Başkanı Lütfü Savaş da ‘521 araç içerisinde pahalı araçların yanında ucuz araçlar kullanılmış, totalde fiyatları dengelemeye çalıştık’ diyor. Arkadaşlar, 521 araç satın alınsaydı, 58 milyon ederdi. Kiraya 80 milyon 350 bin lira ödendi. Total rakamlar bunun neresinde? Tablo ortada. Kaynaklar böyle heba oluyor. HBB demek çöp, çukur, çamur..
Şimdi de buna çarçur ve çuvallama eklendi. Şehrin öncelikleri doğru planlanmıyor. Antalya örneği var. Lütfü Savaş büyük hayallerle Expo’ya girişti. 2020’de hizmete açılacaktı. Tamam pandemi var. Ama bu pandemi insanların katılımını engeller. Peki yatırım neden bitmedi. 400 küsür milyon lira kaynak aktardık size. Nasıl bitiremediniz? İnşaat çalışmaları pandemiden muaftı. Hiç bahana üretmeyin! Bahçe çiçek exposuna ne oldu?
 
İNSANIN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR!
Defne ilçesindeki arıtma tesisi ne oldu. Kendi partisinden meclis üyeleri istifa etti, protesto eyleminde bulunmak için.. Asi’ye dökülen atıkları gidermek için nehre bir kollektör kondu, iddia şu; kollektöre ulaşmadan bir kot farkı var. Burada ki terfi istasyonunun hiç olmadığı, atıkların halen nehre aktığı iddiası var. Olay savcılıkta! Fonksiyonu olmayan bir istasyon mu olur? Bu para nereye gitti. Arıtma tesisini kaldıracağız diyemiyor, gereğini yaparım diyemiyor. İnsanın aklıyla dalga geçiyor.
Bu isim 12 yıldır belediye başkanı. 7 yıldır HBB Başkanıdır.
Hassa’da da bu arıtmayı biz yaptık, 200 milyon TL AB hibesiyle yaptık. Ama burada kanalizasyonları arıtmaya bağlayacak bir HATSU iradesi yok! Böyle bir rezalet olabilir mi? Yahu köprü yapıyorlar, ama o köprüye giden yol yok! Arsuz-Konacık çıkışına bakabilirler. Bizler Arsuz’a hastane yapıyoruz. Ama oraya ulaşacak yolda sıkıntılar var. HBB derhal bu sorunu gidermeli.. HBB en çok altyapıyı ben yaptım diyor, ama kayıp kaçak oranı için yüzde 80 diyebiliyor.. Bu nasıl bir çelişkidir!
Suda yüzde 20 indirim kararı aldık, HBB Başkanı meclisin aldığı kararı bölge idare mahkemesine götürdü. Yazık!” diye konuştu.
 
‘BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ’
Toplantıda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Belediyemizin bütçesi 150 milyon lira.. Bu yıl sonuna kadar kentimizde 250 bin ton asfalt dökmüş olacağız. Kaldırım ve parke hizmetlerimiz sürüyor. Şehrimizde birçok mahallemizde çok amaçlı salon ve kapalı spor salonları yapıyoruz. Bu sayıyı artırmak istiyoruz ama HBB engeline takılıyor. Sakarya’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına başladık. Şimdi de Ziraat Park projesine başlıyoruz. Feyezan kanalında çevre düzenlemesi işini başlatıyoruz. Şehrimize kongre merkezi ve kütüphane kazandıracağız. Hedefimiz çok büyük. Biz bu bütçeye rağmen, 100 milyon lira borç ödedik. Şehrin önceliklerini doğru planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantıda cumhur ittifakı belediye başkanları, yaptıkları hizmetlerle alakalı kısa konuşmalar yaptılar.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar