Skip Navigation Links

'Bu sözleşmede yeni kazanımlar var'

Hizmet-İş Sendikasıyla İskenderun Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz günlerde netlik kazanmıştı.

'Bu sözleşmede yeni kazanımlar var'Web
TV

Gündem   A+a-

 Hizmet-İş Sendikasıyla İskenderun Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz günlerde netlik kazanmıştı.
Sözleşmenin ayrıntılarını tek tek anlatan Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, bu sözleşmenin en önemli yanının sosyal haklarının fazla olması olarak belirtirken yapılan sözleşmenin diğer bazı belediyelerin sözleşmesinden daha iyi olduğunun altını çizdi.
Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, İskenderun Belediyesiyle yapılan sözleşmenin detaylarını şu şekilde açıkladı,
"Değerli İSKENT’li emekçilerimiz; Sendikamızla Kurumunuz arasında devam eden TİS Müzakereleri sonucunda taraflar yetkilileri Tis Teklif Taslağındaki tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlamışlardır.
Bu doğrultuda; Bu Toplu Sözleşme 01.01.2021 ile 31.12.2022 tarihleri arasında 2 yıl süreli olarak bağıtlanmıştır. Anlaşmaya varılan Sosyal Haklar:
ÇOCUK YARDIMI: Sendika üyesi işçilere her bir çocuk başına Brüt:40₺ (3çocukla sınırlı). YEMEK YARDIMI: Sendika üyesi işçilere fiilen çalıştıkları günlerde Brüt: 13₺/gün yemek yardımı. YAKACAK YARDIMI: Her ay maaşla birlikte 35₺ yakacak yardımı
DİREKSİYON PRİMİ Ve SORUMLULUK ZAMMI: a) Ağır vasıta kullananlar,iş makinesi operatörleri,vinç kullananlar,Bom kullananlar,Başkanlık makamınca görevlendirme yazısı olan,formen ve ustabaşlarına ,Atölye de çalışanlar fiilen çalıştıkları aylarda aylık maaşlarıyla birlikte Brüt:100₺ ,
b) A bendinde belirtilmeyen diğer şoförlere fiilen görev yaptıkları aylarda aylık maaşlarıyla birlikte Brüt:75₺ (Kısmi aylarda günlük hesaplanır).Sözleşmenin 2.Yılında %10oranında artış yapılacaktır. KIRTASİYE ve ÖĞRENİM YARDIMI: Mevcut alınan Kırtasiye ve Öğrenim yardımına sözleşme süresince %30 oranında artış yapılacaktır.
BAYRAM YARDIMI: Bayramlardan bir hafta önce olmak üzere Ramazan Bayramında Net:150₺, Kurban Bayramında Net:200₺ bayram yardımı,
EVLENME YARDIMI ve ÖLÜM YARDIMI Mevcut yardıma %30 artış.
ÜCRET ZAMMI: Sözleşmenin 1. Yılında günlük yevmiye 126,40₺ olarak ödenecektir. 2. Yılında açıklanacak asgari ücretin üzerine %6 oranında artış yapılacaktır.
İKRAMİYE: Sendika üyesi işçilere Nisan,Ağustos ve Aralık aylarında 5’er gün olmak üzere toplamda 15 gün (5x3=15) ücretler tutarında ikramiye ödemesi yapılacaktır.
Bu doğrultuda anlaşmaya varılan Toplu İş Sözleşmesinin Sendikamıza ,İSKENT’e ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Khk ile Kadroya geçen bu kardeşlerimize ilk defa Toplu Sözleşme yapıldığından ister istemez beklentilerin hepsi karşılanmamış olabilir ancak içeriğinde birçok yeni kazanımlar ve sosyal haklarda iyileştirmeler var. Yapılan sözleşme diğer Belediyelerde yapılan sözleşmelerden çokta geri değil hatta birçoğundan iyi şekildedir. Hesaplamalar sonucu 3.500₺ kadar maaşlarında artış olmuştur."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet