Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belenmede Detoks Etkisi Yarat

İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, yaza sağlıklı ve fit girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

 Belenmede Detoks Etkisi Yarat

Sağlık   A+a-

 
İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, yaza sağlıklı ve fit girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.
 
Pazartesi; Modunu Yükselt
1 çay kaşığı matcha, 1 su bardağı kefir, ½ küçük boy armut, 1 çay kaşığı tarçın, ½ küçük boy elma. Tüm malzemeleri blenderize etmen yeterli.
Matcha, anksiyete ve depresyonu azaltıcı etkiye sahip!
Salı; Formda Kal
1 çay bardağı sade probiyotik yoğurt, 1 tatlı kaşığı dolusu goji bery, 1 çay kaşığı chia tohumu, 1 çay kaşığı keçiboynuzu unu
Chia tohumu su tutucu özelliğinden dolayı, jelleşerek tok kalma süreni uzatacaktır!
Çarşamba; Hafta Ortası Bağışıklığını Güçlendir
1 yemek kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı tarçın, 4-5 adet kuru kayısı, 1 avuç içi karadut, 1 küçük boy muz, 1 adet havuç, 1 kupa badem sütü.
Güçlü antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri bulunan zerdeçal, bağışıklığınıza destek olacak!
Perşembe; Anti-Aging
1 yemek kaşığı yaban mersini, 2 kare bitter çikolata, 1 su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği
Yaban mersini ve üzüm çekirdeğinin mucizevî etkisi içerdikleri antioksidanlardan geliyor! Bitter çikolata da, hücrelerde oksidatif hasara neden olan serbest radikallerden koruyan antioksidanlarla yüklüdür.
Cuma; Tazelen
1 ince dilim ananas, 6 orta boy çilek, 6 orta boy kiraz, ¼ dilim avokado, 2 üçgen peynir büyüklüğünde beyaz peynir, 1 tutam taze nane yaprağı. Ananas, çilek, avokado ve beyaz peyniri küp küp doğrayıp, bir kâsede kirazlarla birleştirin. Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip, afiyetle tüketebilirsiniz.
Ananas içerdiği bromelain etken maddesi ile ödemi vücuttan atmaya yardımcı! Avokado içerdiği zengin yağ asitleri ile cilt sağlığınız için birebir!
Cumartesi; Kendini Şımart
3 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi, 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı kakao, 1 küçük boy muz, 6 adet çiğ badem, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi. Yulaf, süt ve kakao katılaşıncaya kadar 3-4 dk pişirilir. Ardından muz, badem, bal ve fıstık ezmesi üzeri süslenir, tüketilir.
Tatlı krizlerini doğru seçimlerle yönetebilirsin. Protein, sağlıklı yağ, yüksek enerji ve lif deposu fıstık ezmesi kilo kontrolüne destek bir besin. Flavonoid maddesi bakımından zengin olan kakao, vücuttaki hücrelerin yenilenmesine destek!
 
Pazar; Arınma Günü
1 küçük bağ maydanoz, 1 yeşil elma, 1 küçük parça zencefil, 1 adet salatalık, hindistan cevizi tozu, isteğe göre su. Tüm malzemeler sulandırılarak blenderize edilir. Üzerine hindistan cevizi tozu ilave edilerek, tüketilir.
Fotokimyasal içeriği zengin olan yeşil sebze ve meyvelerle, vücudundan toksinlerin atılımına destek olabilirsin.
Doğa bizlere tüm mucizeleri sunuyor. Önemli olan bu mucizeleri doğru şekilde mutfağımıza taşıyıp, tabaklarımızda sunabilmek… Detoks, mutfakta başlayacak akabinde beden arınacak. Alışveriş listenizde, buzdolabınızda, mutfak tezgâhınızda, beslenme çantanızda kısacası yeme içme eylemini gerçekleştirdiğimiz yaşamın her alanında başlayıp, vücutta etkili olacak. Tükettiğimiz besinlerin çeşidi, porsiyonu, kombinasyonu, tüketim sıklığı, yer verilen öğün zamanı gibi birçok faktör vücudumuza sağlanan faydanın belirleyicisi olarak karşımıza çıkıyor. Temiz beslenme, sağlıklı vücutları beraberinde getiriyor. Her besinden yeterli ve dengeli bir şekilde tüketim, en ideal beslenme biçimini; en ideal beslenme biçimi de optimal sağlığı beraberinde getiriyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar