Skip Navigation Links

Arsuz ve Dörtyol’a Hayvan Barınağı Yapılacak

Hatay’ın dört bir yanında çarşı merkezleri, sahil kıyıları, cadde ve sokaklarda başı boş gezen köpeklerle ilgili şikayetler artınca...

 Arsuz ve Dörtyol’a Hayvan Barınağı Yapılacak

Yaşam   A+a-

 
Hatay’ın dört bir yanında çarşı merkezleri, sahil kıyıları, cadde ve sokaklarda başı boş gezen köpeklerle ilgili şikayetler artınca, Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Kilisli iki ayrı barınak yapılması için çalışma yürütüyor.
Hayvan severler ile köpeklerin başı boş gezmesinden rahatsız olan kesimlerin gönlünü alacak şekilde çalışmalar yapıldığını belirten Veteriner Hekim Ahmet Kilisli, sessiz dostlar sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğu gibi, onlara en iyi şartlarda bakım ve barınma imkanı sunmak isteklerine vurgu yaptı.
Yapılan çalışmalarla ilgili telefonda bilgi veren Daire Başkanı Ahmet Kilisli, Arsuz Akçalı Mahallesi ile Dörtyol Kuzuculu Mahalleleri’nde iki adet barınak yapımı çalışmalarının ilçe belediyeleri ile protokol aşamasında olduğunu söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Kilisli’nin aktardığı bilgi şöyle:
Hayvan barınağı tahsis ve talep durumları
 
Arsuz barınağı : Arsuz ilçesi Akçalı mahallesinde bulunan 1443 ada 2 parselin 4716,69 m2lik
kısmında hayvan barınağı yapılması için gerekli yazışmalar yapılmıştır ve yazışmalar olumlu sonuçlanmıştır. Belediyeler arası protokol aşamasındayız, protokol imzalandığı an uygulama aşamasına girilecektir.
 
Dörtyol Barınağı : Dörtyol ilçesi Kuzuculu mahallesinde bulunan Orman Bakanlığına ait alanın 73348,24 m2lik kısmında tarafımızca hayvan barınağı ve doğal yaşam alanı yapılması planlanmaktadır. Barınak alanı ile ilgili diğer kurumlar ile yazışmalarımız devam etmektedir.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet