Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kadir Aslan 12. Kitabını Çıkardı

Araştırmacı yazar Kadir Aslan'ın Dörtyol'la ilgili 12. kitabı yayınlandı. 'Halk Aşıklarımız ve Hikayeli Türküleri' adlı bu kitabında Karacaoğlan, Dada

Medya   A+a-

 
 
Araştırmacı yazar Kadir Aslan’ın Dörtyol’la ilgili 12. kitabı yayınlandı. “Halk Aşıklarımız ve Hikayeli Türküleri” adlı bu kitabında Karacaoğlan, Dadaloğlu ve Aşık Garip’in dışında Dörtyollu 12 aşık ve şairin, ayrıca 20 ayrı aşıklara ait hikayeli türküleri bulunmakta.
Dörtyol İlim ve Kültür Derneğinde kitabının konusu hakkında bilgiler veren Araştırmacı yazar Kadir Aslan; “Yaşadığımız çevre, dağ ova üzerine, Gavur Dağları üzerine, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Aşık Garip’in söylemiş olduğu türküleri var. Bu aşıkların devamı olan Dörtyollu aşık ve şairlerin de yazmış oldukları hikayeli türküleri bulunmakta.
 
Bu kitapta Dörtyol’un yiğit halk aşıklarının Gavur Dağlarında ve Çukurova’da yakılan aşklarını, ıstıraplarını, feryatlarını, sevinçlerini, sevdalarını anlatan türküleri bulup zevkle okuyacaksınız. 140 sayfa olan bu kitabın basımına maddi katkıda bulunan sayın H. Bayram Türkoğlu’na, Ünal Kozak’a, Yavuz Tarım sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu kitabı Dörtyollu Aşıklara armağan ediyorum. Dörtyollu Halk Aşıklarımızın çoğu yayınlanmamış hayatları ve hikayeli türküleri yazılı kaynak altına alınmış oldu. Bu kitabımda ölmüş olan aşıklarımızdan Aşık Mazlum, Ömer Kasar, Mustuk Paşa, Mustafa Zehir’e Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda sağ olan aşık ve şairlerimizden Emin Can, Mustafa Cengiz, İbrahim Er, Hilmi Bozkurt, Sait Yakut, Dertli Kazım, Mustafa İncedil ile Ömer Sayıl’a sağlık, başarı ve mutlu yıllar diliyorum.” dedi. Ardından basıma hazır olan yeni kitabı “Dörtyol’da Çocuk Oyunları” kitabı hakkında da yaptığı toplantıda basın kuruluşlarının görüş ve önerilerini aldı.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
ı
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş