Skip Navigation Links

'Facebook paralı olacak mı' işte cevabı:

Techcrunch'ın yazarlarından Michael Arrington'un 'Facebook zor durumda' şeklindeki açıklamaları sonrası 'paralı oluyor' şeklindeki iddialara jet açıkl

Yerel   A+a-

TechCrunch‘ın yazarlarından Michael Arrington‘un yıl sonu değerlendirmesi olarak yayınladığı “Facebook tahmin edilenden hızlı büyüyor gibi görünüyor, bu durum sermaye piyasasına düşmesine neden olabilir” başlıklı yazısından hareketle yapılan haberler, gerçeği yansıtmıyor. 
Haberin devamı 

Michael Arrington’un 2008 yılı içerisinde kullanıcıların katkısıyla farklı dillere çevirilmesi sayesinde beklenenden çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirttiği yazıda yürüttüğü tahminler, birçok internet günlüğünde çığ gibi büyüyünce, fısıltı gazetesi Facebook’un paralı olacağını duyurdu.

Silikon vadisinin en çok kazanan şirketlerinden biri olan Facebook, halka açılmamış, özel bir şirket olduğundan; Google, Microsoft vb. halka açık şirketlerin yaptığı gibi finansal bilgisini açıklamak zorunda değil. Olmayan bilgi üzerinden yapılan tahminlerle şirketin finansal krizden etkilendiği, Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg’in daha önce bu konuda sorulan sorulara verdiği “hiçbir problemimiz yok, iyi yolda ilerliyoruz ve büyümeye devam edeceğiz” cevaplarına rağmen ortaya sürülen ücretli üyelik sistemi kurulacağı gibi tahminler gerçeği yansıtmıyor. İnternet dünyasının içinde olan herkes, şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanılan bir servisin ücretli hale getirilmesi durumunda kullanıcı kaybından başka hiçbir şeyle ödüllendirilmesi mümkün olmadığını biliyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet