Skip Navigation Links

Arkeoloji Müzesi Sanal Ortamda

Antakyada bulunan Arkeoloji Müzesi sanal ortamda

Yerel   A+a-


Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma ünvanını elinde bulunduran ancak yer darlığı nedeniyle bir çok tarihi eserin sergilenemediği Antakya Arkeoloji Müzesi artık internet üzerinden gezilebilecek.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan ve rakamsal değerlere bakıldığını Hatay'a gelen her turistin ilk uğrak yeri olan Antakya Arkeoloji Müzesi, Hatay Valiliğine ait kurumsal web sitesinde 3 boyutlu olarak izlenebilecek.

Hatay Valiliği ve BC Ajansın girişimleriye hazırlanan projede Antakya Arkeoloji Müzesinin tamamı 3 boyutlu ve 360 derece olarak sanal ortamdan bire bir gezilebilecek.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, ''İnsanlar gezip görmek istedikleri yerlerde neler bulunduğunu artık internet aracılığı ile önceden araştırıyor. Tarihi değeri bulunan müzemizde insanlar ne ile karşılaşak bunu eskiden fotograflar ve kartpostallarla görüyordu. Hatay Valiliği web sitesinde bu projenin yer almasıyla birlikte artık insanlar gelip görmeden önce ne ile karşılaşacağını bire bir görme imkanına sahip olacak.'' dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet