Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mıcrosoft Dynamıcs İskenderun Seminerini Gerçekleştirdi

Türkiye'nin hızlı büyüyen firmalarına rekabette avantaj sağlamaları için teknolojiden yararlanmaları konusunda bilgi verilen ve başarılı Türk şirketle

Yerel   A+a-

Türkiye’nin hızlı büyüyen firmalarına rekabette avantaj sağlamaları için teknolojiden yararlanmaları konusunda bilgi verilen ve başarılı Türk şirketlerindeki uygulamalardan örnek verilen Microsoft Dynamics seminer serisi Iskenderun’da gerçekleştirildi.
Şirket içi tüm süreçlerin yönetildiği ve şirket içi performansın takip edilerek, firmaların sürekliliğini artırmalarına yardımcı olacak araçların sunulduğu Microsft Dynamics ürün grubunun da tanıtıldığı seminer ile katılımcılar düşük bütçeli yatırımlarla elde edebilecekleri faydalar konusunda bilgilendirildi.

Microsoft İskenderun’da gerçekleştirdiği seminer ile global kirz sonrası değişen ekonomik ortamda, firmaların ömürlerini uzatacak, rekabet avantajı sağlayacak ürünler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Seminerde İskenderun ve civarındaki Microsoft Dynamics İş Ortağı Ervaco Genel Müdürü Serdar Vayısoğlu’da hazır bulundu ve bu tür projelerde alınacak danışmanlık hizmetlerinin önemi konusunda katılımcıları bilgilerndirdi.
Özellikle Microsoft Dynamics ERP ve Microsoft Dynamics CRM ürünlerinin kullanımı ile ilgili faydaların üzerinde duruldu ve ilgili ürünler tanıtıldı. Küresel ekonomideki açılımla birlikte şirketlerin önünde yoğun bir rekabet olacak. Bu nedenle iş dünyası için sürdürülebilirlik, değişen tüketici profili, gelişmekte olan pazarlar ve karmaşık regülasyonlar önem kazanmaya başlayacak. Kurumların iş süreçlerinde verimlilik sağlayan ERP uygulamalarının gelişmeye açık, ölçeklenebilir ve yeni teknolojilere uyum sağlaması, mevcut yatırımların korunmasını da kolaylaştırabilir. ERP yazılımlarının modüler ve kolay ölçeklenebilir olması, kurulum aşamasında şirketin süren operasyonlarında aksama olmamasını sağlar. Microsoft Dynamics ERP ve CRM ürünlerimizle şirketlerimize küresel rekabetin ağır koşullarına uyum sağlamaları için güçlü araçlar sunuyor.
Ayrıca ERP yazılımlarında kullanılan arayüzlerin yalın ve rahat kullanılıyor olması gerekir. Microsoft Dynamics, Office alışkanlığı olan kullanıcıların aşina olduğu bir arayüz sunarken, özgün tasarıma sahip ERP yazılımlarının kullanıcı tarafından itirazla karşılanmasının en temel nedenlerinden biri bu tür bir kullanım kolaylığının bulunmamasıdır.
Bu arada Microsoft Dynamics’e sürekli yatırım yapan Microsoft bu amaçla son zamanlarda önemli satın almalar da gerçekleştirdi. İş ihtiyaçlarının zaman içinde değişmesi ve gelişmesiyle iş uygulamalarında yeni fonksiyonlara ihtiyaç duyuluyor. Endüstrideki bu tür satın almaları yapan şirketler genelde söz konusu fonksiyonları müşterilerine farklı paketler halinde sunarken Microsoft ise satın aldığı teknolojileri doğrudan Dynamics AX’e entegre ediyor.
KOBİ’lere sağlana faydalar
ERP, KOBİ’lere nasıl faydalar sağlıyor? KOBİ’ler ERP çözümlerinden en yüksek verimi ve geri dönüşü nasıl alabilirler?
KOBİ’lerde Microsoft Dynamics ile gerçekleştirdiğimiz tasarruflar kriz döneminde bu kurumların rekabetçi avantajlarını korumalarına yardımcı oluyor. Keskin rekabetle yüzleşen KOBİ’ler için minimal tasarruflar bile bazen hayat mücadelesinde ayakta kalmakla devam edememek arasında bir çizgi anlamına gelebiliyor. Bu noktada Microsoft Dynamics ERP yazılımları, iş verimliliğini artırmayı ve maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen Türk şirketlerinin ilk tercihi haline gelirken, Microsoft Türkiye’nin de en hızlı büyüyen segmentleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin ekonomik krizinden çıkışta Microsoft ekosisteminin çabasıyla gerçekleşen birçok başarı öyküsünde Microsoft Dynamics ERP ve CRM yazılımlarının büyük katkısı vardır.
Örneğin, tekstil şirketi sahibi bir müşterimiz Microsoft Dynamics ile kapasite kullanımını yüzde 65’ten yüzde 80’e çıkardı. Aynı şekilde sac baskı yapan bir başka müşterimiz, hurda haline gelen malzemeyi kapasite planlaması, tasarımı ve üretimi entegre ederek hurda miktarını yüzde 80 oranında azalttı. Bir diğer örneğin, küresel pazarlara açılan bir halıcılık firmasından verebiliriz.
ERP sistemlerinin üst yönetime en büyük katkısı iş süreçlerini kontrol etme, operasyonel veriyi analiz edip eğilimleri görebilme ve bu sayede şirketin temel performansını gösterebilmesine katkı sağlamaktır. Örneğin Tarsus’ta orta ölçekli bir müşterimiz, Microsoft Dynamics AX projesini devreye aldıktan sonra, Kuzey Irak ve Suriye satışlarından kar etmediğini zararına mal sattığını analiz edebildi.

ERP sonrası bu yatırımları yapan ve bu sayede ay sonu karını görebilen firma aynı zamanda ürün,ürün grubu, satış temsilcisi ve müşteri boyutunda karlılık analizleri yapar hale geldi. Aynı şekilde şehir içi depolarının sadece %7 karla çalıştığını gördü. Bu depoyu devreden çıkartarak, ana üretici firmalardan müşterilerine doğrudan sevk etme anlaşması yaptı. Burada çalışan personelini mobil cihazlar üzerinden sipariş geçmek üzere sahaya sürdü. Böylece bu operasyonlarını %30 kar elde eder hale getirdi. Aynı şekilde otomotiv distribütörü bir müşterimiz, tüm satış ve servis noktalarını merkezi Dynamics uygulamasına taşıyarak, trafikteki araç sayısını doğrudan takip eder hale geldi. 5 milyon Euro’luk yedek parça stokunu 3,5 milyon Euro’ya indirdi. Hep çok daha iyi bir yedek parça temin yüzdesi elde etti, hem de finansman maliyetinden yıllık 150,000 dolardan fazla tasarruf sağlayarak, ERP’ye yapmış olduğu yatırımın ilk senesinde harcadığı parayı geri kazandı.

Türkiye’nin gözde markaları onu tercih etti
Microsoft Dynamics CRM, küresel rekabete açılan birçok Türk şirketinin öncelikli tercihi olarak ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Müşteriye ulaşma konusunda İnternet’i ve mobil iletişimi esnek ve entegre bir şekilde kullanabilen Microsoft Dynamics CRM, bugün IKEA’dan Kale Seramik’e, Colin’s Jeans’den Vakıfbank’a kadar çok farklı sektörlerde kurumların müşteri deneyimini zenginleştiriyor.
Türkiye’de ev mobilyası kavramına yeni bir bakış açısı getiren IKEA mağazaları sadakat program kapsamı içinde çıkarttığı “Aile Kartı” uygulamasını bugün Microsoft Dynamics CRM ile takip ediyor. IKEA Aile Kartı, Türkiye genelinde tüm IKEA müşterilerinin her mağazada tanınması, kendilerine özel kampanyalar tasarlanması ve alışveriş alışkanlıklarının saklanıp analiz edilebilmesi için Microsoft Dynamics CRM’in yenilikçi teknolojilerinden yararlanıyor.
Her geçen gün yeni bir ürünle rekabet ortamını kızıştıran finans sektörü de Microsoft Dynamics CRM ile çalışmayı tercih ediyor. Örneğin, çağrı merkezi çalışanlarının bilgiye daha hızlı ulaşmasını ve müşteri isteklerinin daha kısa sürede sonuçlandırılmasını hedefleyen Vakıfbank müşteri hizmetleri süreçlerini ve şikayet yönetimini Microsoft Dynamics CRM’e taşımak için gerekli hazırlıkları yapıyor.
Mağazacılık sektöründe ise Microsoft Dynamics CRM’in kurumlara sağladığı birçok avantaj bulunuyor. Müşteri memnuniyetine çok önem veren Tema Mağazacılık (LC Waikiki) müşteri hizmetlerini güvenilir CRM platform ile yönetme kararı aldı. LC Waikiki, bu uygulamayı iç müşteri memnuniyetini artırma amacıyla da kullanmayı planlıyor. Yurt genelinde yaygın mağazalarda çalışanların bilgi işlemden istekleri artık Microsoft Dynamics üzerinde bilgi işlem merkezine ulaşacak.
Türkiye’nin geleneksel damak lezzetlerinden biri olan Bursa ve İnegöl yöresinin tanınmış markası Köfteci Yusuf, işletmekte olduğu beş mağazasını tek bir çağrı merkezi altında birleştirme kararı aldı. Köfteci Yusuf, Dynamics CRM ile artık siparişlerini tek bir çağrı numarasından kabul ediyor. Bu lezzet markası müşteri tanıma, en yakın mağazadan, en kısa zamanda siparişi karşılama ve müşteriye özel kampanyalar düzenleme gibi kendisine karlılık sağlayan birçok süreci şimdi daha hızlı ve etkin olarak yönetebiliyor. Microsoft Dynamics CRM’in sadece büyük ölçekli firmalar için değil, küçük ve orta ölçekli işletmeler için de uygun bir çözüm olduğunu bizzat uygulayarak deneyimlemiş oluyor.
Kale Seramik çalışanları da bugün cep telefonlarından müşteri ve satış bilgilerine anında ve kolayca erişebiliyorlar. Microsoft Dynamics CRM’in sunduğu olanaklar ile şirketin satış ve pazarlama grubu faaliyetlerini 700’e yakın satış elemanıyla kol kola ve etkin bir şekilde yönetiyor. Bu projenin sonucunda Kale Seramik cirosunu %15 artırırken, toplam satış süreci de ortalama olarak %30 oranında kısalmış oldu. Kale Seramik bayilerinde çalışan satış temsilcilerinde Kale Seramik aidiyet duygusunu yaratmak, onları tanıyıp daha başarılı olmaları için gerekli desteği vermek, elemanlarını yakından tanıyıp daha ileri gitmeleri için eğitim desteği vermek üzere kurdukları Kaleworks portalını CRM veritabanı ile destekliyor. Aynı şekilde tüm Türkiye’deki ustalara erişmek, onları eğitip sertifikalandırmak, kendilerine gelen usta öneri istekleri için ustaları müşterilerinden gelen memnuniyet geri bildirimlerine göre derecelendirmek için gene CRM platformunu kullanıyorlar.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş