Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fatih Camii'sinde Giyim Sergisi İhtiyaç Sahiplerini Bekliyor

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte İskenderun Fatih Camii Din görevlileri tarafından yardım seferberliği başlatıldı.

 Fatih Camii'sinde Giyim Sergisi İhtiyaç Sahiplerini BekliyorWeb
TV

İskenderun   A+a-

 
İskenderun Fatih Camii Din görevlileri ihtiyaç sahipleri için hayırsever vatandaşların ve esnafların yardımıyla Ramazan ayı öncesi giyim yardımında bulunuyor. Camiinin ek bölümünü hayırseverlerin verdiği giyim eşyalarıyla donatıp ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere sergi haline getiren İskenderun Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Enzin ilk günden 300 kişiye yardım ettiklerini ramazan boyunca giysi yardımlarının devam edeceğini söyledi. İnsanların evlerinde bulunan temiz ve giymedikleri eşyalarını da bu sergiye getirebileceklerini söyleyen İmam Mustafa Enzin, ne kadar çok giysi gelirse o kadar çok kişiye yardım edebildiklerini söyledi. "Fatih Camii Giyim Sergisi" adını verdikleri bu projeye biz veren el ile alan el arasında bir köprüyüz diyen İmam Mustafa Enzin yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan ve İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü. Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır; sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi olumlu hissiyatlar ön plana çıkar. Ramazan ayı, dini açıdan taşıdığı önemle birlikte bireysel açıdan sorumluluk ve sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı rahmet ayıdır.. Bu Münasebetle Fatih Camii din görevlileri olarak bizlerde hayırseverlerimizin ve cemaatimizin desteğiyle ihtiyaç sahipleri yararına giyim sergisi açmış olduk. Salgın hastalık dolayısıyla sosyal mesafeye dikkat ederek kişileri belirli aralıklarla içeri aldık .İncinmemeleri için afişimize giyim sergisi yazdık. İlk gün yaklaşık 250 kişiye giyim desteğinde bulunduk. Sergimizde erkek ,kadın, kız ve erkek çocuklarımız için giysi ve ayakkabı yardımında bulunuyoruz. İki günlük düşünüyorduk. Ancak bu hizmeti gören esnafımız yardım yarışına girdi adeta hocam bende bir şeyler getirmek istiyorum diyorlar bizde, bu durumdan oldukça memnun oluyoruz. Getirmek isteyen hayırseverleri de davet ediyoruz. Bu nedenle sergimiz devem edecek.
”BİZ ALAN EL İLE VERENEL ARASINDA BİR KÖPRÜYÜZ” diyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz. Birilerinin görmesi onayı değil, Allah azze ve cellenin rızasını kazanabilirsek, bir gönül yapabilir, bir yetimi sevindirebilirsek, bir duasını alabilirsek bize yeter.
Bu giyim sergimizin haricinde yıl içerisinde periyodik olarak yaklaşık 60 aileye gıda yardımı, ayrıca 15 muhacir aileye gıda giyim yardımı 15 yetim çocuğa giyim ve nakdi yardımlarımız yapmaktayız. Her hafta esnafımızı ziyaret ederek DİB yayını olan “iş ve ticaret ahlakı” adlı kitabı hediye ediyoruz .Hasta ve yaşlı ziyaretlerimizi yapıyoruz.
Su gibi aziz olmamız gerektiğini düşünüyorum. Din görevlisinin bulunduğu Çevreye hayat vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bulunduğumuz yeri yeşertmemiz hayat vermemiz lazım. Bizler din gönüllüsü olarak yaratılanı severiz yaratandan dolayı düsturuyla çalışıyoruz.
Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan ramazan ayının ülkemize milletimize ve ümmeti muhammede hayırlar bereketler getirmesini rabbimden niyaz ediyorum.
Son olarak şunları söylemek isterim. Günümüzde teknoloji çok gelişti. Teknolojiden istifade edip etkin kullanmaya faydalanmaya hayra kullanmaya çalışıyoruz. Bu konuda,
“İskenderun Fatih Camii” facebok sayfasını oluşturduk.Fıkhı konular, hizmetler ve etkinliklerimizi oradan paylaşıyoruz.Youtube kanalında “CÜZ ÖZETİ” diye her cüzün konu özetini yaparak 30 cüzün konu özetini milletimizin istifadesine sunduk."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fatih Camii'sinde Giyim Sergisi İhtiyaç Sahiplerini Bekliyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar