Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Niye bozuldu? Demeyin, uzmanından öğrenin..

İskenderun Gold Bilgisayar Servis Müdürü Serhat Çokuçkun, elektronik cihazlarda arıza meydana gelmemesi için tedbir alınması gerektiğini belirterek, u

Yerel   A+a-

Bilgi teknolojisinin büyüdüğü, elektroniğin hayatımızın önemli bir bölümünü işgal ettiği bir ortamda, elektronik cihazlarımızın çoğu zaman neden bozulduğunu anlamamız mümkün olmaz. Çoğu kullanım hatası veya teknik bilgi yetersizlğinden kaynaklanan hataların yanı sıra, elimizde olmayan elektrik kesintileri, cihazın başına gelebilecek kazalar büyük sorun teşkil ediyor.
Hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin sorun değil çözüm üreten bir sistemde yer alması için kullanıcıları uyaran İskenderun Gold Bilgisayar Servis Müdürü Serhat Çokuçkun, en çok ihtiyacımız olduğu anda meydana gelen arızaların önlenebilecek hatalardar oluştuğunu söyledi.

Elektronik cihazları kullanırken elektrik sisteminin uygun olmasının önemine vurgu yapan serhat Çokuçkun,
“Arızaların çoğu topraklama hatası, yüksek voltaj, düşük voltaj, bilgisayar aksamının yanlış montajı v.b. gibi basit bir şekilde önlenebilecek hatalardan
oluşmaktadır. Daha dikkatli davranarak bunlara engel olabilirsiniz.
Elektrik tesisatınızı mutlaka elektronik cihazlardan anlayan elektrikçilere yaptırın. Piyasa elektrikçilerinin çoğunun günümüz hassas cihazları için gerekli olan şartları sağlayacak tesisatları yapacak bilgiye sahip olmadığını unutmayın.
Voltaj sorunlarına karşı mutlaka güç kaynağı ve darbe önleyiciler kullanın. Ancak unutmayın ki bunların kullanılması arıza riskini azaltır, tamamen ortadan kaldırmaz” dedi.

Çoğu zaman sorun çıkaran yazıcılar için de önerilerde bulunan İskenderun Gold Bilgisayar Servis Müdürü Serhat Çokuçkun, “Yazıcı ürünlerinde orijinal sarf malzemeleri kullanmanız cihaz ömrü açısından önemlidir. Orijinal şerit ve kartuşlar muadillerine göre daha pahalıdır. Fakat yıpranma ve bitme süreleri uzundur.
Orijinal nokta vuruşlu yazıcı şeritlerin birçoğu özel süper-ince yağ ihtiva eder ki bu aynı zamanda yazıcı kafa ünitesine bakım da sağlar.
Muadil şerit kaliteli değilse, içindeki mürekkep kafa iğnelerinin içine girerek, paslanarak kırılmasına neden olabilir.
Printer cihazlarının yılda iki kez bakımının yapılması faydalıdır. Mekanik aksamın kullanıcı tarafından yağlanması, ileriki zamanlarda kir toplayarak bloke hali yaratabilir” şeklinde uyarılarda bulundu.


Bilgisayarların ilk günkü gibi çalışmaması halinde bunun bir çok nedeninin olabileceğine dikkat çeken İskenderun Gold Bilgisayar Servis Müdürü Serhat Çokuçkun, tozlu ortam, fanların arızalanması ve daha bir çok önemli unsurun bozulmalara neden olabileceğine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu; “Bilgisayarınız ilk günkü gibi çalışmıyor, donuyor, kilitleniyorsa öncelikle Windows kontrol edin. Bir kaç değişik oyunda deneyin.
Eğer bu şikâyetler devam ediyorsa bizimle irtibata geçin.
Genelde ekran kartlarının ve anakartların üzerindeki soğutucularda ısıyı alüminyum soğutucuya daha iyi iletmek için sürülmüş sıvının bozulması,
fanların arızalanması veya tozlar yüzünden çalışamaz hale gelmesi sıcak havalarda donmalara neden olur.
Toz, bilgisayar düşmanıdır. Bakım hayati önem taşır. PC’lerin fan kısmı(arkası) hava alabilecek durumda olmalıdır. Bilgisayarın içindeki her ünite ısınır. CPU fanının kir ve tozdan dolması halinde, ağır elektronik devre hasarları oluşabilir. Periyodik bakım yaptırarak bilgisayarınızın ömrünü uzatabilir aynı zamanda oluşabilecek hataları en başından önlemiş olursunuz.
Bilgisayarınızı ve sabit diskinizi sarsıntı, darbe, ısı ve nemden koruyun. Bilgisayarınızdaki sabit diskler mekanik ağırlıklı aygıtlardır. Mekanik ağırlıklı aygıtlar, sarsıntı darbe, ısı ve nemden etkilenirler.
Bilgisayarınıza yaptıracağınız periyodik bakımlar bilgisayarınızın ısı ve nemden etkilenmesini azaltacaktır.
Bununla birlikte dikkatli olmayan bir teknisyenin yapacağı darbe ve sarsıntı büyük sorunlara yol açabilir. Bu nedenle bakımlarınızı uzman ve yetkili servislere yaptırınız.
Daha önce bios update işlemi yapmadıysanız hiç denemeyin.
Bizimle irtibata geçin.
1 -Update etmeniz gerekiyorsa öncelikle kart üzerindeki marka model ve versiyona çok dikkat edin
2 -Daha sonra üretici firmanın sayfasına girin downlaod kısmından sizin karta ait mark model ve versiyona göre update dosyasını indirin ve dosyanın büyüklüğünü kontrol edin.
Kesinlikle forum sitelerinden, arkadaşlarınızdan vb. yerlerden bu tür dosyalarla update kalkışmayın.
Sadece üretici firmanın dosyalarını kullanın.
3 -Update işlemi sırasında kesinlikle açık bir program, oyun, virüs programı olmasın. Aksi takdirde update engeller ve biosun silinmesine neden olur.
4 -Gerekmedikçe Bu Tür Bir İşleme Kalkışmayın Bizimle İrtibata Geçin Size Yardımcı Olalım.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar