Skip Navigation Links

Bakan Ergin Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret Etti

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin Basın merkezini gezdi, gazet

Gündem   A+a-

 
 
 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin Basın merkezini gezdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, yönetim ve gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyaret sırasında Bakan Ergin’e Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Vali Lekesiz, Kaymakam Ali İhsan Su ve kalabalık partili topluluğu eşlik etti.
İGC Başkanı Şehmus Aslan, İskenderun basınının Türkiye’nin en dinamik ve hareketli basını olduğunu vurgulayarak, kentte bulunan gazete, dergi, haber portalları hakkında bilgiler verdi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu ülkede demokratik standartların yükseltilmesi, insan haklarının tüm gerekleriyle egemen kılınması noktasında yoğun bir çabalarının bulunduğunu vurgulayarak “Parlamentoya sevk etmek üzere Bakanlar Kurulu'na getirdiğimiz 4. Yargı Paketi var. Bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye aleyhine vermiş olduğu kararları ortadan kaldıracak bir çalışmadır. Bu çalışma hataya geçtiğinde önemli ölçüde Türkiye'de demokrasimizin eksiklerini tamamlamaya dönük paket olacaktır. Bunlar gerçekleştiğinde bu ülkede, bu topraklar üzerinde insan hakları ve demokratik özgürlükler adına önemli eksiklikler ikmal edilmiş olacaktır. Bu da sorunların çözümü noktasında bize mesafe kazandıracaktır" dedi.
Hatay ve İskenderun'un çok önemli bir süreç içerisinde bulunduğunu belirten Bakan Ergin kentin eski ihtişamına tekrar kavuşacağını, hatta daha da ileri bir seviyeye giderek, Doğu Akdeniz'in en önemli merkezi olacağına işaret ederek "İskenderun, iddia ile söylüyorum kapasite açısından Mersin'i de geçecektir. Bu bölge hinterland açısından daha geniş bölgeye hitap edecek bir bölge. Sınır bölgede olmamız, komşu ülkelere yakınlığımız önemli avantajlar sağlıyor. Limanımızın konteyner limanına dönüşmesi ve kapasitenin arttırılmasıyla beraber önemli bir cazibe merkezi haline gelecek İskenderun. Bu hareketlilikle beraber bu kapasiteyi kaldıracak altyapı çalışmaları yapmak görevimiz. Bunun yanında limanı besleyecek tesislerin de eş zamanlı olarak faaliyete girmesi gerekiyor."
Ergin, Hatay'ın Büyükşehir Belediyesi olması konusunda da, İçişleri Bakanlığı'nın ortaya koyduğu bir kriter bulunduğunu ve bu kriterler doğrultusunda karar alınacağına değinerek "Bu tasarı henüz önümüze gelmedi. Tasarı önümüze gelmediği için detaylı bilgi verme hakkına sahip değiliz. Ancak 750 bin nüfus kriteri var. 750 bin nüfusu aşan yerlere, mülki sınırlar esas olmak üzere büyükşehir kurulması esası var. Mülki sınırlar dediğimiz tüm ilçeleri sınırları içine alacak bir büyükşehir kurulması öngörülüyor. İlçe belediyeleri varlığını koruyacak, yeni ilçelerin de kurulması söz konusu fakat ayrıntılar henüz netleşmedi. 2012 yılının sonuna kadar bu tasarının yasalaşmasını bekliyoruz. Payas'ın ilçe olması konusunda tek başımıza bir karar alma hakkına sahip değiliz. Fakat bu konuda bir gayretimiz var" şeklinde konuştu.
Son dönemlerde artan Amonoslardaki asayişle ilgili olarak bir çalışma değil, birden çok çalışma bulunduğuna vurgu yapan Ergin “Bu konunun en yetkilileri birden çok defa bir araya geldiler. Detaylı çalışmalar yapıldı. Takdir edersiniz ki bu çalışmalar davul zurna eşliğinde yapılmaz. Önemli olan alınması gereken tedbirlerin alınmasıdır, yapılması gereken çalışmanın yapılmasıdır. Bunlar yapılıyor bu noktada müsterih olun. Bu mücadele açısından gerekli olan manevi, lojistik her türlü destek sağlanıyor. Bu konuda hiç bir destek esirgenmiyor. İyi bilinmeli İnşallah bu mücadeleyi başarıyla tamamlayıp bölgemiz bu illetten kurtarırız" şeklinde konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet