Skip Navigation Links

Hatay'ın gururu Atalar Koleji..

Atalar Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tübitak bilim kurulu iş birliğiyle düzenlenen 'Bu benim eserim' adlı Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışm

Yerel   A+a-

Atalar Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tübitak bilim kurulu iş birliğiyle düzenlenen “Bu benim eserim” adlı Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasında girdikleri projeye bir projeyle katılmaya hak kazandı.

Açıklama sırasında İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit de bulundu ve dereceye giren Ayşegül Yahşi’ye çeyrek altınla ödüllendirdi.Türkiye birinciliğini alması halinde Ayşegül Yahşi’ye Cumhuriyet Altını takacağını belirten Hasan Yiğit, bu başarının sadece İskenderun’u değil, Hatay7ı da temsil edeceğini söyledi.
Dokuz ilin katıldığı 1033 projeden birinci eleme yarı finale değer 385 proje arasından Matematik bölümünde ‘dik dörtgen en az kaç kareye bölünür’ adlı projeyle Atalar Koleji’nden Ayşegül Yahşi’nin projesi yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Atalar Koleji İlköğretim Müdürü Erkan Karaca, “Dikdörtgenleri en az karelere bölmek projemiz, 12-13 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalinde yarışacak eser arasına girmiştir. Türkiye finaline kalan 9 projenin 3 Matematik, 6 Fen Bilimleri dağılımındadır. Bu, İskenderun’un başarısıdır. Bilim ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. Üç Matematik projesinden birinin okulumuza ait oluşu, İskenderun’umuzun ve özellikle de okulumuzun bilime verdiği değerin göstergesidir.” Dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet