Skip Navigation Links

Kadınlar Atatürk'ün huzurunda

8 Mart 1857 yılında Newyork'ta dokuma işçisi 129 kadının hayatını kaybetmesinin anısına 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaya başlandı.

Teknoloji   A+a-

8 Mart 1857 yılında Newyork’ta dokuma işçisi 129 kadının hayatını kaybetmesinin anısına 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaya başlandı. Türk kadınlar birliği İskenderun şubesi yönetim kurulu üyeleri ve birçok sivil toplum örgütleri ile çeşitli dernekler Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunarak istiklal marşımız okundu. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın ardından. Türk kadınlar birliği İskenderun şubesi yönetim kurulu başkanı Canan Gencer kısa bir konuşma yaparak “ bugün bizim içi anlamlı bir gün. Günümüzde kadına yönelik şiddetlerin, ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz. Her konuda eşitlik istiyoruz. Bu anlamda tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun ” dedi.
Atatürk anıt alanındaki törenin ardından İskenderun’lu kadın sanatçıları tarafından Halk eğitim merkezi sergi salonunda hazırlanan Resim sergisi açılış törenine geçildi. Burada da kısa bir konuşma yapan İskenderun belediye başkanı Yusuf Civelek’in eşi Ümran Civelek
Kadınlar gününü sadece bir güne sığdırılamaz. Çünkü bizler hayatın her alanında varız. Bizler anneyiz, kadınız, eşiz, sevgiliyiz. Bu anlamda tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun. Bu sergiye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından, İskenderun’lu kadın sanatçıları tarafından Halk eğitim merkezi sergi salonunda hazırlanan Resim sergisinin açılışı Ümran Civelek tarafından gerçekleştirildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet