Skip Navigation Links

Rus-Türk Ticaret Evi ROST Heyeti İTSO’yu Ziyaret Etti

“Türkiye ile Rusya Arasındaki Ticari İlişkilerin Güçlendirilmesi Hedefleniyor”

Rus-Türk Ticaret Evi ROST Heyeti İTSO’yu Ziyaret Etti

Ekonomi   A+a-

 Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, ROST Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş ve beraberindeki heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundular.
 
Rus ve Türk şirketler arasındaki ticari ilişkilerinin gelişmesi ‎için 2018 yılında Ankara’da bir stratejik işbirliği platformu olan ve kısa adı ROST olan Rus-Türk Ticaret Evi, Türkiye’de ikinci ofisini İskenderun’da açıyor.
 
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ROST Yönetimine “Hatay ve İskenderun’un Ekonomik Görünümü’ hakkında sine vizyon destekli olarak sunum yaparak, teknik bilgiler verdi.
 
Ziyarette, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, ROST Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, ROST Akdeniz Bölge Temsilcisi Mehmet Gülay, Turman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Gülay yer aldı.
 
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Bakanı Levent Hakkı Yılmaz, Rus-Türk Ticaret Evi’nin İskenderun’da kurulmasının isabetli bir karar olduğunu ifade etti. İskenderun Körfezinin Demir-çelik, Filtre, Narenciye, Lojistik ve Liman şehri olması nedeniyle önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Atılacak ortak adımlarla Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesini dolayısıyla üyelerimizin de istifade etmelerini umuyoruz. İskenderun’da şube açacak olan ROST yönetiminin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, üyelerimiz için ortak pazar bulunması için sizlerin bu ziyaretinizin önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
 
Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, ziyarette yaptığı konuşmasında; “İskenderun’da şubemizin açılacak olması ile Körfezde daha aktif faaliyette bulunacağız. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği içerisinde hareket edebiliriz. Bu konuda bizlere vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ediyoruz. Temennimiz Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin eski canlılığına kavuşmasıdır” dedi.
Toplantı sonunda, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin ve ROST heyetine plaket takdim ederken, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin de İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a Rus Ressamın çizmiş olduğu tabloyu hediye etti.
Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Özyurt yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet