Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Perdesini Açtı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Perdesini Açtı.

Magazin   A+a-

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Perdesini Açtı.

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu 27 Mart 2011 Pazar günü Adem ATAR’ ın yazdığı “ÇİFTLİKTEKİ HAYDUT” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu ve Yılmaz ERDOĞAN’ ın yazdığı “SEVİM TAŞAN BENİM” adlı oyunu sergiledi.
Yönetmenliğini İskenderun Belediyesi’nden Veteriner Hekim Gökhan HARBİYELİ, Genel Sanat Yönetmenliğini İskenderun Belediyesi Kültür Sanat Müdürü Nasır ZUBAROĞLU’ nun yaptığı danslı-müzikli çocuk oyununda İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Gökhan HARBİYELİ, Yonca KARPUZ, Mert KIREYLİOĞLU ve Özer YÜKSEL rol aldı. Çalışmalarda koreograf hocası Fatih Egemen ACIMIŞ, Terzi Sırrı KÖK, Ses ve Işık Uzmanı Sabit GÜLDÜREN de yer aldı.
İlk gösterim saat 14: 00’da Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencilerine yapıldı. İkinci gösterim 15: 30’da belediye çalışanlarının ve diğer konukların çocukları için sahnelendi. Bu gösterime Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK ve eşi Dr. Ümran CİVELEK katıldı.
Belediye başkanı çocuklara hitaben yaptığı konuşmada: “Tiyatroyu sevmek lazım, çünkü tiyatro insanları birbirine kaynaştırır, birlikte olmaya yöneltir. Tiyatro insanlara sinemadan daha yakındır. Sinemada, perdede bir görüntü vardır. Tiyatro, sahnede oynanır. Sizler oyunculara çok yakınsınız. Zaman zaman oyuncularla karşılıklı olarak konuşur, oyuna eşlik edersiniz.” dedi.


Başkan konuşmasının devamında: “Çocuklar, Pinokyo’ yu biliyor musunuz, burnu neden uzadı? Yalan söylediği için değil mi! Biraz sonra izleyeceğiniz oyun, yalan söylemenin kötü bir şey olduğunu anlatıyor. Bundan sonra her zaman tiyatrolarda birlikte olacağız. Oyunu hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Hepinize iyi seyirler.” dedi.
Çocukların, oyunculara eşlik ettiği ve büyük bir keyifle izlediği oyundan sonra Başkan Dr. Yusuf CİVELEK ve eşi Dr. Ümran CİVELEK çocuklara hikaye kitapları armağan etti.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NDE SAAT 19: 30’DA YILMAZ ERDOĞAN’IN OYUNU SERGİLENDİ.
İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü kutlama programında, daha önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sahnelenen Yılmaz ERDOĞAN’ ın yazdığı “SEVİM TAŞAN BENİM” adlı oyunu sergiledi.
Genel sanat yönetmenliğini Nasır ZUBAROĞLU’ nun, yönetmenliğini Gökhan HARBİYELİ’ nin üstlendiği oyunda Tamer Aytan, Özer Yüksel, Birsen Özer, Nesibe Çapar, Orbay Yüksel ve belediye çalışanı Bedi Güzel rol aldı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. CİVELEK, eşi Dr. Ümran CİVELEK ve kızları Aslı Nazlı CİVELEK’ in izlediği oyundan önce Özer YÜKSEL ve Yonca KARPUZ’ un sunduğu şiir dinletisi ilgiyle izlendi.
Özer YÜKSEL oyundan önce bu yıl Ali POYRAZOĞLU tarafından hazırlanan Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirisi’ni okudu. Başkan CİVELEK ve eşi, oyundan sonra oyuncuları tek tek kutlayarak, oyunculara çiçek verdi. Seyircilerin Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan belediye başkanı, bu gönüllü ve amatör çalışmanın zaman içinde daha da gelişerek, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurumsallaşacağını söyledi ve bu tiyatro çalışmasını gerçekleştirenlere teşekkür etti.
Genel Sanat Yönetmeni Nasır Zubaroğlu Belediye Başkanına ve eşi Dr. Ümran Civelek’e Şehir Tiyatrosu çalışmalarına gösterdikleri ilgi ve belediyenin katkıları için teşekkür etti.
“ÇİFTLİKTEKİ HAYDUT” adlı oyun İskenderun Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı bir programla 27 Mart- 4 Nisan 2011 tarihleri arasında İlköğretim Okulu öğrencilerine sahnelenecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet