Skip Navigation Links

MKÜ'de özlenen tablo..

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nin düzenlediği Dayanışma Yemeği özlenen bir tabloyu yaşattı.

Magazin   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği’nin düzenlediği Dayanışma Yemeği özlenen bir tabloyu yaşattı. MKÜ Öğretim Elemanları Derneği’nin (MKÜ-ÖĞRETDER) Yönetim Kurulu üyeleri, Öğretim Elemanları, Eşleri ve misafirler 12 Mayıs Salı akşamı Antakya Narin Otel’de coşkulu bir kalabalıkla bir araya geldiler. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yemekte Üniversitenin tüm birimlerinden her düzeydeki öğretim elemanının yer alması oldukça sevindiriciydi.

Hatay’da Bir İlk
Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği’nin Antakya Narin Otel’de düzenlediği Dayanışma Yemeği oldukça büyük bir kalabalığa sahne oldu. Yemekte karşılaştığımız görkemli tablo Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanlarının Türkiye’de adı çok bilinen diğer üniversitelerde olduğu gibi ciddi bir kurumsallaşma yolunda olduğunu gösterdi. 300’ün üzerinde Öğretim Elemanının katıldığı yemekte aşırı izdiham nedeniyle misafirlerin bir kısmı ayakta kaldı.
Yemek boyunca izlenimlerini edindiğimiz öğretim elemanları “Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği’nin zoru başararak, üniversitenin her biriminden ve her akademik düzeyden öğretim elemanını bir araya getirdiğini, bu birlikteliğin herkeste önemli bir coşku yarattığını ve kurum kimliği oluşturmak adına çok önemli olduğunu” ifade ettiler. Yine bazı öğretim elemanları “nicedir özlemini çektikleri bir tabloyu yaşadıklarını, gerek mesleki sorunlarının gerekse sosyal sorumluluklarının gereği olarak bir arada olduklarını, bu birliktelikten Hatay ve Mustafa Kemal Üniversitesi adına olumlu sonuçlar beklediklerini” aktardılar.

Antakya Belediye Başkanı Dernek Kurucu Üyemiz
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Yıldız açılış konuşmasında “Bilindiği gibi akademisyenlik mesleği yapısı ve özü itibariyle, Üniversite eğitimi almaya hak kazanmış gençleri çağın bilgi birikimi ile donatmak, Milletimize ve tüm insanlığa hizmet edecek bilimsel araştırmalar yapmak, Toplumumuzun aydınlanması için yeni fikirler üretmek gibi önemli sorumlulukları olan zor bir meslektir.
Bu meslek aynı zamanda, gençlerimizin zararlı fikir akımlarından ve bağımlılıklardan korunması ve kültürel gelişimlerini sağlıklı bir ortamda sürdürmeleri için sosyal sorumluluk gerektiren bir meslektir.
Toplumları aydınlatıcı yeni fikirleri üretmek ve böylelikle ulusal kültürümüze ve gelişimimize yön vermek ayrıcalığı yalnızca Üniversite kürsülerinden tüm insanlığa seslenen akademisyenlere tanınmış bir ayrıcalıktır. Bizler Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları olarak bu sorumluluğumuzun ve ayrıcalığımızın bilincindeyiz.
Üzerimize yüklenen sorumlulukla, içinden çıktığımız ve kaynakları ile yetiştiğimiz toplumumuza, kendi kültürü, kendi tarihi ve kendi değerleri ile çelişmeden, hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.
Derneğimiz 25 Haziran 2008 tarihinde kurulmuştur. Derneğimizin amaçlarını kısaca; Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları arasındaki sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel dayanışmayı sağlamak, akademik ve bilimsel çalışmaları özendirmek ve desteklemek, üyelerinin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak ve geliştirmelerine katkı sağlamak, kamu görevlilerinin sahip oldukları genel hukuki ve mali statüyü iyileştirme yolunda çalışmalar yapmak, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milleti ve Devletinin birlik ve beraberliğinin korunmasına katkıda bulunmak, Üyelerini ve kamuoyunu önemli konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, Fikir alışverişinde bulunmak, birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, Kendilerine yaraşır bir kültür ve yaşayışa sahip olabilmeleri için, gerekli olan ortamı hazırlamak, Üyelerine ve gençlerimize gerek sosyal alanda, gerekse iş hayatında başarılı olabilmeleri için, gereken danışmanlık ve bilgilendirmeyi yapmak, çözümler üretmek ve Üyelerinin her türlü yardımlaşmalarını sağlamak, Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirirken, onların Atatürk ilkelerine bağlı, Devletini ve Milletini seven, Türk örf ve adetlerine bağlı, evrensel değerlere sahip birer fert olmaları için gerekli girişimlerde bulunmak ve onların eğitimine yön vermek, Hatay ve Üniversiteyi Akademik, Çevre ve Kent Konularında bilinçlendirmektir” dedi.

Sözlerine devam ederek “Değerli meslektaşlarım; derneğimizin kuruluş amacından da anlaşılacağı gibi bu bir akademisyen dayanışma derneğidir. Derneğimiz kavgadan uzak, çatışma ortamlarından uzak, pozitif bir amaç ve çalışma programına sahiptir. Bizler bu derneği kurarken üniversitemizdeki öğretim elemanı meslektaşlarımızın gerek mesleki haklarını korumak gerekse sosyal sorumluluk içerisinde gerekli dayanışmayı sergilemek düşüncesinden hareket ettik. Derneğimizin kuruluşunu duyurduğumuz bu yemekten sonraki günlerde istekli arkadaşlarımızı derneğimize üye yaparak daha güçlü bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Bu konuda gelecek günlerde sizlerin kapısını yeniden çalacağız” diyerek dernek kurucu üyelerini ve dernek yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Prof. Dr. Bünyamin Yıldız “Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş derneğimizin kurucu üyesidir. Aramızdan bir Belediye Başkanı çıkması bizler için çok sevindiricidir. Kendisini yeni görevinden dolayı tebrik ediyor, hepimiz adına başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Aranızda Olmaktan Onur duyuyorum
Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasında “Kısa süre öncesine kadar Mustafa Kemal Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak aranızda çalıştım, sizlerle birlikte üniversitedeki görevim sırasında önemli çalışmalar yaptık. Aranızdan bazı arkadaşlar seçimlerde önemli destekler verdi. Hepiniz Antakya için iyi ve güzeli yapmak üzere seçimlerde katkı sağladınız, destek oldunuz. Hepinize teşekkür ederim.
Kurucusu olduğum Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği bu akşam sizlerle beni bir araya getirerek hem kuruluşunu duyurdu hem de bana teşekkür etme fırsat sundu. Belediye Başkanlığım sırasında sizlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için bir Danışma Kurulu oluşturmak istiyorum. Katkılarınızla Antakya’mız ve üniversitemiz için güzel hizmetler yapacağız.
Sizleri, bu derneğe üye olmaya ve hep birlikte dayanışma içerisinde akademisyenlik mesleğinin güzelliklerini yaşamaya davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet