Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Üreticilerimizin Sıcak Zararı Biran Evvel Ödenmeli'

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan geçtiğimiz 2020 yılında meydana gelen aşırı hava sıcaklığı nedeniyle narenciye ağaçlarında bulunan meyvele

 'Üreticilerimizin Sıcak Zararı Biran Evvel Ödenmeli'

Ekonomi   A+a-

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan geçtiğimiz 2020 yılında meydana gelen aşırı hava sıcaklığı nedeniyle narenciye ağaçlarında bulunan meyveler de sıcağa bağlı oluşan hasarlar nedeniyle Tarım sigortası kapsamında Dörtyol’daki üreticilere hiçbir ödeme yapılmadığını ve yetkilerden bu konuda bir açıklama beklediklerini söyledi.
Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan yaptığı açıklamada; “2020 yılı üretim sezonunda narenciye alanlarında meydana gelen sıcağa bağlı çok ciddi hasarlar oluşmuştu. Yapılan incelemelerde bu hasarın rekolteye etki ettiği görülmüş ve bütün siyasi partiler ve Tarım bakanlığı konu ile ilgili çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda TARSİM’e bağlı eksperler sahaya indi ve zararın TARSİM tarafından karşılanmayacağını bildirdiler. Devam eden süreçte TARSİM sıcak zararını poliçe içeriğine aldı. Tarım bakanlığı tarafından toplanılan dilekçeler kapsamında üreticinin destek beklentisi hala devam ediyor. Yaptığımız araştırmalara göre Adana’da bu kapsamda desteklemeler ödenmiş durumda. Benzer bir çok yerden ödendiği bilgisi resmi olmasa da geliyor. Buna rağmen Hatay da bunun ödenmemiş olmasının sebebi nedir merak ediyoruz. Ödenmeyecekse sebebinin açıklanması, ödenecekse de zamanın açıklanması kafalardaki belirsizliği bitirecektir. Artan maliyetler karşısında sıkıntılar yaşayan üreticilerimiz bu soruya cevap aramaktadır. Ve biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar