Skip Navigation Links

Hatay Dağ Ceylanlarının Populasyon Artışı Devam Ediyor

Hatay Kırıkhan’da nesli tükenme tehlikesi altındaki Dağ Ceylanlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Hatay Dağ Ceylanlarının Populasyon Artışı Devam EdiyorWeb
TV

Gündem   A+a-

  Hatay Kırıkhan’da nesli tükenme tehlikesi altındaki Dağ Ceylanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Hatay dağ ceylanları Üretim Merkezide ceylanların bakımı ise özenle yapılıyor. Doğa koruma Milli Parklar Müdürlüğü Ekipleri de Dağ ceylanlarını kaçak avcılardan koruyor.
Estetik boynuzları , ince bacakları narin vücut yapısı ve türkülere konu olan o güzelim gözleriyle dikkat çeken Gazella gazella olarak ta adlandırılan Dağ Ceylanları, Hatay İlinin Kırıkhan ve Kumlu İlçeleri sınırında varlıklarını sürdürüyor.
Dağ ceylanlarının korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılında Kırıkhan ilçesi Perişan Mevkiinde Hatay Dağ Ceylanı Üretim Merkezinde oluşturuldu.
2014 yılında koruma altına alınan, 13 bin iki yüz seksen sekiz dekarlık bu bölge, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ‘Hatay Dağ Ceylanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ ilan edilerek koruma altına alındı.
Dağ Ceylanları Hatay’ın Kırıkhan İlçesindeki üretim merkezinde özenle yetiştiriliyor. Daha sonra yaşam alanları olan Kırıkhan kumlu sınırları içesindeki Yaban Hayatı geliştirme sahasına bırakılıyor. Ceylanlar 13 bin iki yüz seksen sekiz dekarlık doğal ortamda yaşamlarını sürdürüyor. Doğa koruma Milli Parklar Müdürlüğü Ekipleri, ceylanların bakım ve beslenmeleriyle özel olarak ilgileniyor. Üretim istasyonunda 39 ceylan bulunuyor. Bu yıl yapılan envanter sayımında, üretim merkezi içerisinde 39,toplam 13.288 hektarlık alanda ise 1.141 ceylan sayıya ulaşıldı.
Geçen yıla oranla Ceylan popülasyonunda %23 oranında bir artışı gerçekleşen, Dağ Ceylanları Üretim İstasyonunda da gözlem, tedavi, bakım gibi her türlü ihtiyaçları karşılanan dağ ceylanları yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Nesli tükenme tehlikesi olan Dağ ceylanları, kaçak avcılardan da korunuyor. Ceylanlar gözetleme kulesinde av bekçileri ve saha koruma ekipleri tarafından yedi gün ,24 saat izleniyor. Ayrıca mobese kameralarla sürekli sahayı gözleniyor. İlerleyen günlerde kaçak avcılık ve yaban hayatı korumak için dronlar da devreye girecek.
Yaban Hayatı ve Milli Parklar Kırıkhan Şefi Nuri Akın ,Hatay Dağ Ceylanları ve yaşam alanları ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatay Dağ Ceylanlarının Populasyon Artışı Devam Ediyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet