Skip Navigation Links

Dibimizdeki Tarihi Ayağa Kaldıralım !

İskenderun Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, sosyal medya hesaplarından iki farklı tarihi zenginliği gündeme getirdi.

Dibimizdeki Tarihi Ayağa Kaldıralım !

İskenderun   A+a-

İskenderun Modern Evler Mahallesi’nde tarihi zeytin yağı fabrikası kalıntıları olarak bilinen alan ile İskenderun Devlet Hastanesi’nin hemen yanındaki çamlık alandaki tarihi zenginliği gündeme getiren İbrahim Yavuz, her iki alanın da kültür mirası olarak kurtarılması gerektiğine dikkat çekti.
 
İskenderun Devlet Hastanesi yakınlarında yer alan Nekropol Alanı, bütün bir vadiye ayrık bir şekilde yayılmış kaya mezarları şeklinde.
Tam tarihi bilinmeyen bu mezarlar ile ilgili henüz bir araştırma veya kazı yapılmamıştır. Çok uzun süredir definecilerin uğrak mekanı olan ve hali hazırda piknik alanı içerisinde bulunan Nekropol alanı hiçbir korunağı bulunmadan her türlü yağmaya açıktır.
Şehrin içinde tarihi alan ve piknik alanı aynı alanda öğrencilerimiz yerli ziyaretçiler okul ziyaretleri öğrencilerin gün içerisin de nefes alacakları mesai de ki vatandaşların gün içerisinde hava alacakları eşsiz mekan.
Değerlerimize sahip çıkıp bunları geleceğe taşıyalım.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet