Skip Navigation Links

Kanunun Sultanı Sezgin Çengel

Türkiye'nin en ünlü sanatçılarının şarkılarına kanunuyla hayat veren, kanun üstadı sezgin çengel uzun bir ayrılığın ardından memleketi İskenderun'da k

Magazin   A+a-

Kanunun Sultanı Sezgin Çengel

Türkiye’nin en ünlü sanatçılarının şarkılarına kanunuyla hayat veren, kanun üstadı Sezgin Çengel, uzun bir ayrılığın ardından memleketi İskenderun’da konser verecek.

Uzun süre müzik kanallarında klipleri büyük ilgi gören kanun üstadı Sezgin Çengel, 8.Gün Haber'in sorularını yanıtlarken oldukça duyguluydu. Bestelerini Hemşehrileri için okumaktan büyük keyif alacağını belirten Sezgin Çengel, 19 Şubat Cumartesi günü Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleşecek konser biletlerinin kısa sürede tükenmiş olmasından memnun olduğunu söyledi. Yakında yeni bir albümle sevenleriyle buluşacağını belirten Çengel, bestelerini kimseyle paylaşmayacağını özellikle kendisinin okuyacağını söyledi.


8.gün haber : İskenderun’a kesin bir dönüş mü yaptınız?

Sezgin Çengel : Yok kesin dönüş yapmadım, sadece konser için geldim tekrardan İstanbul’a geri gideceğim, inşallah güzel bir konser olacağına inanıyorum.

8.gün haber : Yapacağınız konserin biletleri ne durumda?

Sezgin Çengel : Evet gerçekten herkese çok teşekkür ediyorum. Konsere on gün kala duydum ki biletler tükenmiş.

8.gün haber : Konserde İskenderun hemşerilerinize bir sürpriziniz var mı? Kendi bestelerinizden okuyacak mısınız?

Sezgin Çengel : Kendi bestelerimden okuyacağım ve Türk Sanat Müziği'nden tutun da, Karadeniz müziğinden, batı müziğinden her türlü yöreden okuyacağım.

8.gün haber : İskenderun’da müziği nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sezgin Çengel : İskenderun Belediyesi Musıki Cemiyet’inden yetişme biriyim. Çok güzel şeyler oluyor İskenderun’da müzik anlamında, tabi profesyonel anlamda yeterli değil ama amatör anlamında gerçekten çok güzel faaliyetler var. İskenderun Belediyesi Musıki Cemiyeti'nde çok güzel sesler var.

8.gün haber : Bir çok tanınmış sanatçıya kanun çaldınız bunca zaman. Peki, Sezgin Çengel konserinde kanun çalacak mı?

Sezgin Çengel : Ben kanunla başladım bu işe, her konserimde, her programımda kanuna yer vermeye çalışıyorum. Bu konserimizde de bir yarım saat kanun resitali yapacağım.

8.gün haber : Kanun Albümü düşündünüz mü?

Sezgin Çengel : Bu tür teklifler var ama şuanda değil, yeni bir beste var, yeni bir şarkıyla singel çıkmayı düşünüyoruz.

8.gün haber : Bir çok besteniz olduğunuzu biliyoruz. Bir çok ünlü sanatçının talep ettiğini de biliyoruz. Bestelerinizi kendiniz mi okuyacaksınız yoksa vermeyi düşünüyor musunuz?

Sezgin Çengel : Bestelerimi kendim okuyacağım şuanda kimse vermeyi düşünmüyorum. Kışın sonuna doğru İlk Baharda bir single yapmayı düşünüyorum.

8.gün haber : İskenderun’da hiç klip çekmeyi düşündünüz mü?

Sezgin Çengel : Evet, İskenderun’da klip çekmeyi düşündüm ama sponsorumuz olması lazım, bizi desteklemeleri lazım. İstanbul’da bu kaynak daha çok olduğu için İstanbul’da çekiyoruz klipleri.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet