Skip Navigation Links

Çöloğlu’ndan Zincir Market Tepkisi !

Çöloğlu’ndan Zincir Market Tepkisi !

 Çöloğlu’ndan Zincir Market Tepkisi !

Gündem   A+a-

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, sokağa çıkma kısıtlaması kararları dahilinde yerel market ve bakkallarla zincir marketler arasında pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek, yerel market ve büfelerde alkollü içki satışı yapılamazken, zincir marketlerde yapılmasının esnaflardan tepki gördüğünü söyledi.
Mustafa Çöloğlu’nun açıklaması şöyle;
 
Gelen kısıtlamalardan dolayı Hafta sonu Tekel Büfeler Kapalı. Marketler, Bakkallar ve Kuruyemişçiler Alkol satmamak kaydıyla açıktı.
Ama Zincir Marketlerin hepsi açık ve üstelik Alkol dahil istedikleri her şeyi sattılar. Onları bizden farklı kılan sebep nedir?
Hassas bir dönemden geçtiğimizin farkındayız ve bizler kendimize düşeni fazlasıyla yaparken zincir marketlere tanınan bu pozitif ayrımcılığın nedeni merak ediyoruz.
Bizler Oda Başkanları olarak İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeleri ve Valiliğimizde gelen Hıfzısıhha Kurulu kararlarını dikkatli bir şekilde okuduktan sonra esnaflarımıza mesaj atıyoruz ve attığım mesaja mutlaka uyulması gerektiğini söylüyoruz.
Ama bakıyoruz ki uygulamalarla bizim attığımız mesajlar arasında farklar oluyor. Bu da biz Oda Başkanlarını zora sokuyor. Bir hafta içerisinde Hafta sonuyla ilgili üç ayrı mesaj atmak zorunda kaldım. Tamam bu Koronavirüs illetinden kurtulana kadar yasaklar olacaktır, olması da gerekli. Ama bizim isteğimiz karalar alınırken Esnaflarımız arasında ayrım yapılmamasıdır...
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet