Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Koca Özel Hastaneleri Uyardı

Sağlık Bakanı Koca 'Gerekirse Özel Hastanenin Ruhsatını İptal Ederiz'

 Bakan Koca Özel Hastaneleri Uyardı

Gündem   A+a-

 Bakan Koca Özel Hastaneleri Uyardı
Sağlık Bakanı Koca "Gerekirse Özel Hastanenin Ruhsatını İptal Ederiz"
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunarak özel hastaneleri sert bir şekilde uyardı.
Covid-19 testini yapan özel hastanelere tavan fiyat olarak 250 lira belirlenmesinin ardından bazı hastanelerin bu fiyatı aştığı gözlemlendi. Tavan fiyatın delinmesiyle ilgili uygulanacak olan yaptırımın özel hastanenin ruhsat iptaline kadar gideceğini belirtirken Sağlık Bakanı Koca, herkesin bilmesini isteriz. Bu fiyat aşıldığı takdirde paranın iadesinden başlayarak lisansının iptaline kadar gider diyerek özel hastaneleri uyardı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, testin özel hastanelerde tavan fiyatının 250 lira olmasının gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu, "Covid-19 testini yapan özel hastanelere tavan fiyat olarak 250 lira belirlenmişti. Bazı özel hastanelerde bu fiyatın aşıldığı gözlemlendi. Tavan fiyatın delinmesiyle ilgili olarak yaptırımlar olacak.
 
Özellikle test politikasında pisiyar testini çalışabilen herkese açmak istedik. Bununla birlikte özel sektöre de pisiyar testinin yapılabilirliğinin önünü açtık. 250 liradan fazla talep eden sağlık kuruluşlarının olduğu bilgisi bize de geliyor. Bu nedenle yeni bir genelde yayınladık. 250 liranın üzerinde bir alım söz konusu ise bunun iadesini vermeleri gerek, eğer bu durumun tekrarı halinde gerektiğinde lisans iptali dahil olmak üzere yapılacağını net bir şekilde belirttik. Dolayısıyla vatandaşımızdan 250 liranın üzerinde bir ücret istenmesi söz konusu olursa, bize müracaat etsin. Bizim gereğini yapacağımızdan emin olun. Sadece ücret iadesi değil lisansın, ruhsatın iptal edilebileceğini herkes bilsin."
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar