Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Güç Birliğimiz, Torba Yasadaki Hak Kayıplarının Önüne Geçti'

Hak-iş Konfederasyon Başkan yardımcısı, Özçelik-iş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ; 'Güç Birliğimiz, Torba Yasadaki Hak Kayıplarının Önüne

'Güç Birliğimiz, Torba Yasadaki Hak Kayıplarının Önüne Geçti'

Ekonomi   A+a-

 Hak-iş Konfederasyon Başkan yardımcısı, Özçelik-iş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ;
 
"Güç Birliğimiz, Torba Yasadaki Hak Kayıplarının Önüne Geçti"
 
Torba yasasında çalışanların hak kaybına neden olacak ilgili maddeler, Özçelik-İş sendikası, Hak-İş konfederasyonu, Küresel Sanayi İşçileri Sendikası ve Avrupa Sanayi İşçileri Sendikası’nın yaptığı güç birliği sonucunda, yasalaşmadan ilgili maddeler torba yasadan çıkartıldı.
Yasa tasarısıyla, kıdem tazminatı başta olmak üzere emeklilik hakkı, iş güvencesi gibi işçilerin en temel kazanılmış haklarını hedef alan torba yasadaki teklif, sendikaların ve konfederasyonların güç birliğiyle geri çekildi.
 
Hak-İş Konfederasyonu ve Özçelik-İş sendikası, yasa tasarısından ‘esnek çalışma’ adı altındaki ilgili maddelerin çalışma hayatında büyük sorunlara yol açacağını, hak kayıplarıyla çalışma barışının ciddi zarar göreceğine dikkat çekerek gerekli tüm girişimlerde bulunarak yanlıştan dönülmesini sağladı.
 
Küresel Sanayi İşçileri Sendikası ve Avrupa Sanayi İşçileri Sendikası da TBMM’ye bir mektup göndererek torba yasaya ilişkin bu yasa tasarısı konusunda sendikalara danışılmadığını belirterek işçilerin kazanılmış hak ve yetkilerine zarar veren hükümlerin geri çekilmesini talep etmişti.
Bu girişimlerle birlikte teklifin yasa tasarından çıkarılması sağlanmış oldu.
 
"Çalışma Hayatı Uçurumun Kenarından Dönmüştür”
Gelişmeleri değerlendiren Hak-iş Konfederasyon Başkan yardımcısı, Özçelik-iş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, çalışma hayatı uçurumun kenarından dönmüştür diyerek konunun önemine vurgu yaptı.
Hak-iş Konfederasyon Başkan yardımcısı, Özçelik-iş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci yaptığı açıklamada; “25 yaş altı ve 50 yaş üstüne esnek çalışmayı öngören yasa teklifi, çalışma hayatını kaosa sürükleyecek, çalışanları ciddi hak kayıplarına uğratacak bir düzenlemeydi. Gerek sendika olarak gerek Hak-İş olarak, gerekse de üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşların girişimleriyle bu yanlıştan dönülmüş oldu. Adeta çalışma hayatında uçurumun kenarından dönülmüştür. Bu düzenlemeden vazgeçilmesini için çaba sarf eden tüm taraflara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar