Skip Navigation Links

Simya Koleji Öğrencileri Adına Yakışanı Yaptı

Her sayı için bir fidan dikecekler.

Simya Koleji Öğrencileri Adına Yakışanı YaptıWeb
TV

Yaşam   A+a-

 
Simya Koleji Öğrencileri Adına Yakışanı Yaptı
Her sayı için bir fidan dikecekler.
 
Simya Koleji Öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Her alanda olduğu gibi yanan ormanlık alana da yeşillendirme projesi düzenleyen Simya Koleji öğrencileri bir kez daha adına yakışanı yaptı.
Geçtiğimiz ay Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde çıkan orman yangınları nedeniyle kül olan ormanlık alanları yeniden yeşillendirmek için kolları sıvayan Simya Koleji öğrencileri, düzenledikleri voleybol turnuvasında atılan her sayı için bir fidan bağışında bulunacaklar.
Öğrenciler düzenlenen turnuvada elde edilen 450 sayıya karşılık ormanlık alana 450 adet fidan dikecek. Öğrencilerin bu anlamlı davranışı takdirleri topladı.
Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile kurdukları gönül bağıyla da bilinen Belen ilçe öğrencileri ile Belen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Simya Koleji öğrencileri doğayı sporla yeşillendirmek adına okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından adeta doğa için seferberlik başlatıp, ilçenin yeniden yeşillenmesi için kolları sıvadı.
Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde çıkan orman yangınında zarar gören yaklaşık 300 hektar arazinin yeşillendirilmesi için Simya Koleji öğrencileri de yanan ormanları yeşillendirme çalışmalarına başladı.
 
Belen ilçesinde eğitim veren bir okulun öğrenci ve öğretmenleri sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde voleybol turnuvası düzenleyerek turnuvada alınacak her sayı için bir fidan dikme kararı aldı. Turnuvaya katılım sağlayan her sınıfa toprak, meşe, palmiye, kavak, çam, söğüt ve yaprak gibi isimler verildi.
Turnuvaya katılan tüm takımlar galip veya mağlup fark etmeksizin atılan her sayı için bir fidan galibiyet başına ise birer hayvan kulübesi okul tarafından temin edilmesi planlandı ve maçlarda toplamda 450 sayı atıldığı için okul tarafından 450 fidan 5 adet de kedi evi temin edildi.
Dikilecek her fidana öğrenci adına isim ve kimlik verilecek ayrıca Trabzonspor’un da ilçeye bağışladığı fidanlara jest olarak Simya Koleji bahçesine dikilecek bazı fidanlara da Trabzonspor ismi verilip fidanların Trabzonspor kimliğiyle doğayla buluşturulacağı da ifade edildi.
Okul yönetimi adına konuşan Selim Baysal, "Bu tür projeleri gerek okullarımızda , gerek ilimizde gerekse de ülke çapında yaymak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.Çocuklarımız bu yaşlarda öğrendiklerini gelecek dönemlerde de hayatlarının her alanında uygulayacakları için böyle bir proje yapma kararı aldık.Öğrencilerimizi gösterdikleri hassas projelerinden ötürü tebrik ederim” dedi.
 
 
 
 
Simya Koleji Öğrencileri Adına Yakışanı Yaptı videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet