Skip Navigation Links

Avrupalı Gençler Kültür Mirasına ve Payas STEM’e Hayran Kaldı

Avrupa Birliği ülkelerinden öğrenciler,bölgenin demir çelik ve kültür mirası merkezi Payas’ı ziyaret ettiler.

Avrupalı Gençler Kültür Mirasına ve Payas STEM’e Hayran Kaldı Web
TV

Payas   A+a-

 Hatay Vakfı, Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği Erasmus+ Gençlik Hareketi projesi kapsamında çok kültür tek dünya benim teknolojim adlı program kapsamında Hatay’a gelen Avrupa Birliği ülkelerinden öğrenciler, Antakya’da öğleye kadar yapılan eğitim programının ardından bölgenin demir çelik ve kültür mirası merkezi Payas’ı ziyaret ettiler.
Bilindiği üzere Hatay Vakfı, Hatay’ın Türkiye çapında tanıtımı ve sorunlarının çözümüne katkı sunulması ile üniversite öğrenimini sürdürürken ekonomik yetersizliği olan gençlere burs imkanı sunulması amacıyla kuruldu ve çalışmalarını bu yönde sürdürürken, ilk uluslararası projesini de gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.
 
Hatay Vakfı Genel Başkanı İhsan Aydeğer, Yönetim Kurulu Üyeleri Danıştay Emekli Başsavcısı Halil Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Emre Huri, Hatay Vakfı İskenderun Körfezi İlçeleri Temsilcisi YMM Davut Taşdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Lütfiye Tatlıcıoğlu’nun eşlik ettikleri Payas Bilsem ve Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi ziyaret programı, Avrupalı misafirlerin büyük beğenisini ve hayranlığını topladı.
 
Payas Belediyesi’nin Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem)’i ziyaret ederek eğitim çalışmalarına katılan öğrenciler, Bilsem’de yapılan sunumun ardından Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’ne geçtiler.
1574 yılından günümüze gelen Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki tarihi ve kültürel mirası gezen öğrenciler, tarihi yapının restorasyon süreci hakkında bilgi alırken, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın bu konudaki başarısının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade ettiler.
Özellikle Mimarlık bölümü öğrencilerinin yakından ilgilendiği Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi gezisinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun ulaştığı her coğrafyada insanlığa faydalı eserlerin hala dimdik ayakta durmasının mimarlık mesleği açısından da çok önemli bir araştırma konusu olması gerektiğini ifade edildi.
Tarih ve kültür mirası Külliye’de her noktayı dikkatle inceleyen Avrupalı öğrenciler, projede en önemli durağın kendileri için Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi ziyareti olduğunun altını çizdiler.
Yoğun programı nedeniyle kısa bir süre Hatay Vakfı yönetimi ve öğrencilerle biraraya gelen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, kültür mirasını korumak, gelecek nesillere aktarmak adına yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avrupalı Gençler Kültür Mirasına ve Payas STEM’e Hayran Kaldı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet