Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kamu kurumlarında yeni dönem: HES kodu uygulaması başladı

Koronavirüle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilen...

Kamu kurumlarında yeni dönem: HES kodu uygulaması başladı

Gündem   A+a-

 Koronavirüle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilen HES kodu uygulaması bugün başladı.
Yeni normal dönemde koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 Eylül 2020 itibarıyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bugün uygulanmaya başlandı.
 
İHA'da yer alan habere göre alınan karar sonrası, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, kaymakamlık binası girişinde işlemlerini gerçekleştirmek için gelen vatandaşların HES kodu kontrolünü gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulundu.
 
HES KODU GÖSTERİLEREK İÇERİ GİRİLİYOR
HES kodu uygulaması denetiminde açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek şu açıklamada bulundu:
"VATANDAŞLAR BARKOD OKUTARAK İÇERİ ALINACAK"
Vatandaşların ilk günde herhangi bir yığılma oluşmaması için sırayla “HES” kodu uygulaması cep telefonunda olanlar barkod okutarak içeri alınacağını belirten Demiryürek, "Cep telefonu olmayan HES kodu alamamış vatandaşlarımız ise burada HES kodunu alarak içeri girebilecekler” diye konuştu.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş