Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Milletvekili Kaşıkçı'dan Dev Proje

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beyzade Radyo Tv’de yayınlanan ‘Haftanın Dosyası’ programında ilk defa sizinle...

Hatay Milletvekili Kaşıkçı'dan Dev Proje

Gündem   A+a-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Beyzade Radyo Tv’de yayınlanan ‘Haftanın Dosyası’ programında ilk defa sizinle paylaşacağım dediği projeyi açıkladı.
 
Beyzade Fm/Tv’de Serkan Uğraş’ın sorularını yanıtlayan MHP Hatay Milletvekili Kaşıkçı projelendirilmiş olan Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerini bir birine bağlayarak bu iller üzerinden geçecek hızlı tren projesine Hatay’ı dâhil etmek istediklerini söyledi.
 
Lütfi Kaşıkçı şunları söyledi;
 
Bendeniz Meclis’te Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesiyim. KİT’lerden biri Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’na ait. Biz TBMM adına bu projeleri denetlemeye gidiyoruz. Devlet Demiryollarını denetlemeye gittiğimizde, Türkiye’nin demir ağının yer aldığı bir harita var. Proje aşamasında ihalesi yapılan, yapımı devam eden haritaya baktım Hatay haritada yok. Dedim ki Hatay’ı gözden mi çıkardınız, Hatay neden yok. Sonra haritayı düzelttiler bana da hediye ettiler. Hatay ile ilgili yıllardır bir özlemimiz, özellikle Antakya’da bir tren hikâyemiz yok. Ben de bu şehrin bir ferdiyim, böyle bir çalışma Hatay’da bugüne kadar olmaması beni üzdü. Acaba Antakya’ya da hızlı tren gelir mi? Diye bir çalışma yaptım, maliyet hesaplamasını da yaptırdım. Taslak bir harita hazırladık bunun daha profesyonel projesini çizip önce milletvekillilerimize söyleyeceğim, onların da destek vereceğini düşünüyorum. Daha sonra bakanlıklarda takip edip 2021 de yatırım planına alabilir miyiz takipçisi olacağım. Hızlı tren projesi kuzeyimizden geliyor Adana, Osmaniye bizi atlayıp Gazientep’e geçiyor biz yokuz olmaz dedik. Hatay neden faydalanmasın, Hatay’da birleşmesi lazım dedik, Antakya ile Islahiye birleşebilir mi böyle bir çalışma. 97.5 km ekstra bir hat Devlet Demiryolları'ndan istiyoruz. Antakya Küçükdalyan’da bir başlangıç istasyonu, Kırıkhan, Hassa, Islahiye ile birleşecek öyle devam edecek” diye konuştu.
 
 
 
Hızlı Tren Hattının 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş