Skip Navigation Links

Yüzme İhtisas ve Sualtı Sporları Kulübü, Sutopunda Şampiyon Oldu

Malatya'da gerçekleştirilen Açık Küme Küçükler Su Topu Şampiyonasında, İskenderun Yüzme İhtisas şampiyon olarak 2. lige yükseldi.

Spor   A+a-

 
 
İskenderun Yüzme İhtisas ve Sualtı Sporları Kulübü Derneği Başkanı Kadir Doğan, sutopunda Malatya’da gerçekleştirilen “Türkiye Küçük Erkekler Açık Küme Müsabakaları”nda şampiyon olarak 2. lige yükseldiğini açıkladı.
Malatya’da gerçekleştirilen Açık Küme Küçükler Su Topu Şampiyonasında, İskenderun Yüzme İhtisas şampiyon olarak 2. lige yükseldi.
 
Türkiye Su Topu Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyetprogramında yer alan, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen Açık Küme Küçükler Su Topu Şampiyonası üç gün sürdü. Malatya Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen müsabakalar sonrasında finalde İskenderun Yüzme İhtisas ile Bursa Gücü karşı karşıya geldi. İskenderun Yüzme İhtisas'ın üstünlüğünde geçen müsabakayı, İskenderun Yüzme İhtisas 14–2 kazandı. İskenderun Yüzme İhtisas bu sonuçla şampiyon oldu.
Şampiyona sonrası kupa töreni düzenlendi. Kupa törenine; Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memnune Denizhan ile Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel de katıldı. Şampiyonun kupasını Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memnune Denizhan takdim ederken, şampiyonayı ikinci tamamlayan Bursa Gücü'ne kupasını Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel verdi.
İskenderun Yüzme İhtisas ve Sualtı Sporları Kulübü Derneği Başkanı Kadir Doğan,
Türkiye Sutopu Federasyonu 2010–2011 Faaliyet programında yer alan şampiyonaya İstanbul Kınalıada, İzmir 35 Sutopu, Bursa yüzme, Bursagücü, Adana Ayas, Gaziantep Gençlikspor, Bursa Uludağ, Malatya Su Sporları, Malatya Gençlik, Gaziantep Dinamik, Gaziantep Dolphin olarak toplam 12 takımın mücadele ettiği söyledi.
İskenderun ekibinin şampiyonluğunun önemli bir başarı olduğuna vurgu yapan Doğan, “Deniz kentindeyiz ancak yıllardır böyle bir takım oluşturulamamıştı. Çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü gerekli hizmeti veremeyen İskenderun Kapalı Yüzme Havuzu’ndaki eksiklikler ve onarımlar Deniz Ticaret Odasının verdiği destekle de giderilerek halkımızın, sporcularımızın hizmetine sunuldu. Onlarda azimle, hırsla çalıştılar ve bizlere şampiyonluğu hediye ettiler. Kentimiz için büyük gurur kaynağıdır” dedi.
Kulübün Baş antrenörü Murat Kaptanoğlu ise, geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu yıl daha iyi hazırlandık. Çalışmalarımızı hırslı bir şekilde yaptık. Hedefimiz 2. lige çıkmaktı. Bunu başardık. Önümüzdeki yıl Türkiye Sutopu Federasyonu küçük erkekler 2. lig klasmanında kentimizi temsil edeceğiz. Amacımız ilk etapta oraya tutunabilmek. Ondan sonraki hedefimiz ise 1. lige çıkmaktır. Su topu liglerinde küçükler, yıldızlar, ümitler ve gençler olarak bütün kategorilere yaşları küçük olan sporcularımızla katılıyoruz. Bunlar onlar için tecrübe oluyor. Bu yüzden bu takımı bir arada tutup kentimizde bulunan başka başarılı sporcuları da takımımıza dahil ederek gücümüzü arttırmak ve önümüzdeki yıllarda İskenderun’un adını yüzmede ve su sporunda daha iyi şekilde duyurmak istiyoruz. Bu yıl bayan su topu takımını da oluşturarak açık küme müsabakalarına katılacağız. Onlarla da gelecekte iyi yerlere geleceğimizi umuyorum.”
Kaptanoğlu, su topunda erkeklerde 30, bayanlarda 15 sporcuları bulunduğunu ancak bu sayıyı arttırmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Yaz aylarında yüzme kursları açılıyor. Kulübümüzün kapısı herkese açık. Farklı yerlerde çalışan sporcularla güç birliği yapabilirsek başarılarımızı arttırabiliriz. Eskiden 1 Temmuz Kabotaj bayramlarında gerçekleştirilen yüzme şampiyonalarında tüm takımlar dışarıdan gelirdi. Kentimizin takımı yoktu. Dileğimiz bu başarı herkes tarafından sahiplenir ve çocuklarımızın su sporlarına ilgilerini arttırır. Ailelerimizden evlatlarını yönlendirmelerini bekliyoruz. Çünkü spora olan ilgi eğitimde de başarıyı getirir. Bilgisayar başında zamanlarını boşa harcayan çocuklarımızı geleceğin sporcusu olma adına bünyemize katılmalarını ve yeteneklerini değerlendirmelerini bekliyoruz.”
 

 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet