Skip Navigation Links

Lisansüstü Eğitim İSTE ’yenler İSTE’ye!

“16 ANABİLİM DALINA 664 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALINACAK”

Lisansüstü Eğitim İSTE ’yenler İSTE’ye!

Eğitim   A+a-

“16 ANABİLİM DALINA 664 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALINACAK”
 
Önlisans ve lisans eğitiminde öğrenci memnuniyet sıralamasında Türkiye’de 5. sırada yer alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) lisansüstü eğitimde de adını başarı ile duyurmayı hedeflerken, bu yıl İSTE bünyesinde 16 anabilim dalına 664 öğrenci alınacağı açıklandı. İSTE, geçen yıl 280 lisansüstü mezun vermesinin ardından 2020-2021 eğitim döneminde 664 yeni öğrenciye kapılarını açacak.
İSTE BÜNYESİNDE 7 ENSTİTÜ YER ALIYOR
Şu anda 7 Enstitüsü bulunan İSTE’de aktif olarak Mühendislik ve Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Enerji, Taşımacılık ve Lojistik Enstitülerinde lisansüstü eğitim verilmeye devam ediliyor. Bilişim Enstitüsü, Çevre ve Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Demir-Çelik Enstitüsünde ise öğrenci alımı için çalışmalara devam ediliyor.
YENİ DÖNEMDE YENİ PROGRAMLAR
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Tezli Yüksek Lisans programına bu yıl ilk kez öğrenci alımı yapılacak.
BAŞVURULAR 23 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDİYOR
13 Temmuz 2020 tarihinde başlayan 2020-2021 yılı lisansüstü eğitim başvuruları 23 Eylül’e kadar İSTE web sitesinden gerçekleştirilmeye devam edecek. Başvuru şartları ve süreç hakkında detaylı bilgiler de İSTE web sitesinde yayınlanıyor.
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan enstitülerden sorumlu İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci; “Bu yıl öğrenci almaya başlayacağımız Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü ile İskenderun’a ve limanlarımıza değer katmaya devam edeceğimize inanıyoruz” diyerek yapmış olduğu açıklamada şöyle konuştu:
NİTELİKLİ LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMASI YAPMAK İSTE’YEN HERKESİ İSTE’YE DAVET EDİYORUZ
“Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Tehditlerinin Yönetimi konusunda Türkiye’nin ilk yüksek lisans programlarından birini açmış olmaktan dolayı ayrı bir gurur yaşıyoruz. İSTE Enstitüleri olarak her yıl yenilikçi yönümüzü destekleyen, yeni programlarla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına karşılık veren bir kurum olmaya azami özen gösteriyoruz. Bu bağlamda Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (MTY) Yüksek Lisans Programı ile Üniversite-İş Dünyası birlikteliğini güçlendirirken; İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yüksek Lisans Programıyla da çalışan güvenliğinin sağlanması ve iş kazalarının önlenmesi için gereken eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. İSTE olarak stratejik alanlarda Türkiye’nin ihtiyacı olan uzmanları yetiştiriyor olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu vesileyle lisansüstü eğitim almak İSTE’yen herkesi İSTE’ye davet ediyoruz” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet