Skip Navigation Links

Üniversite Tercih Sürecinde İSTE, Dikkat Çekiyor!

Üniversite Tercih Sürecinde İSTE, Dikkat Çekiyor!

Üniversite Tercih Sürecinde  İSTE, Dikkat Çekiyor!

Eğitim   A+a-

 YKS Sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemi içerisinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) adayların dikkatini çekmeye başardı. Öğrenciler ve aileler yapmış oldukları tanıtım çalışmaları ve kendilerini bilgilendirmelerinden dolayı İSTE Yönetimine memnuniyetlerini ifade etti.
 
Adaylardan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan ve bu yıl ilk kez YKS’ye giren Buğrahan Duyum ve Abdurrahman Tümer üniversite eğitimini İskenderun’da yapmak istediklerini ve bu kapsamda İSTE kampüse gelip bölüm hocalarıyla görüştüklerini belirterek şöyle konuştular: “Bizlere gösterilen yakın ilgi ve nitelikli eğitim olanaklarından dolayı İSTE’yi tercih edeceğiz. Bilgisayar Mühendisliği bölümünü düşünüyoruz ve ilk tercihimiz İSTE olacak.” İskenderun’da yaşayan adaylardan Fulya Yardımcı’ da “İSTE’yi Yükseköğrenim Kurumunun (YÖK) fuarında takip ettiğini ve burada yer alan Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültesinin dikkatini çektiğini” ifade ederek, merak etmiş olduğu soruların çevrimiçi olarak bölüm hocaları tarafından cevaplandığını kaydetti.

TANITIM ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURDU

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’de hatırlanacağı üzere tercih dönemi içerisinde adayları bilgilendirmek amacıyla Kurban Bayramının 2. Günü TRT Haberde yayınlanan Eğitim Editörü Programına katılmış, üniversite hakkında canlı yayında bilgiler vermişti. Üniversite kampüsü içerişinde açılan aday bilgilendirme masasında öğrencilerin merak etmiş olduğu sorular uzmanlar tarafından cevaplandırılırken, bölümünü ve eğitim alacağı fiziksel mekânı yerinde görüp ilgili akademisyenlerle konuşmak isteyenlere de birebir görüşme imkânı sağlanmıştır. Pandemi sürecinde olunması nedeniyle Yükseköğrenim Kurumu (YÖK), Artı Fuarcılık ve Eket Fuarcılığın gerçekleştirdiği 3 ayrı çevrim içi fuara katılım sağlanırken, İSTE hakkında adaylara buradan da bilgilendirme yapılmaya devam ediliyor. İSTE bünyesinde yer alan akademik birimler tanıtımlarını yapmak ve merak edilenleri yanıtlamak adına sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirirken adaylara sunmuş oldukları eğitim ve imkânları yine buradan paylaşıyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet