Skip Navigation Links

Özşampiyonlar Taekwando Hatay'ın Gururu

Belen Belediyesi spor kulübünü temsil eden Taekwondocular, Türkiye şampiyonasından madalya ile döndüler.

Spor   A+a-

Belen Belediyesi spor kulübünü temsil eden Taekwondocular, Türkiye şampiyonasından madalya ile döndüler.
16 /22 ocak 2012 tarihleri arasında Antalya /Alanya da yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına 70 ilden, 120 Antrenör, 720 Bayan, 1150 erkek, toplam 1870 sporcunun katılımı ile gerçekleşirken Hatay ilini temsil eden Belen Belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo spor kulübünden 8 sporcu yarıştı.
İlimize derece getiren yine Belen Belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo spor kulübü oldu.
+68 kg de yarışan Tuğçe SAYĞILI ilk maçını Erzurum ile yaptı ve maçı farklı almasını bildi.
İkinci turda Edirne ile karşılaşan Belen Belediyesi Özşampiyonlar Tarkwondo yine maçı farklı alarak adını üçüncü tura yazdırdı. Üçüncü Müsabaka da İstanbul ile yapılan maçta iyi konsantre olan SAYĞILI Rakibine havlı attırdı.
Yarı final maçı ise Adana bölgesinden Nafiye KUŞ
Belen belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo spor kulübü Antrenörü Mehmet KORHAN Aynı zamanda Yıldızlar Türk milli takımı antrenörlüğünü de yaptığı için Rakipleri olan Nafiye KUŞ’u yakından tanıyordu.
Nafiye KUŞ Antrenör KORHAN nezaretinde 2009 yılında HIRVATİSTAN da yapılan Yıldızlar AVRUPA Taekwondo şampiyonası takımında vardı ve yarışmada o yıl Avrupa 2.’si olmuştu.
Ardından 2010 yılında KORE de yapılan Gençler Dünya Taekwondo şampiyonasında Dünya 2.’si olmuştu ve 2011 yılında Kıbrıs Rum kesiminde yapılan Gençler Avrupa Şampiyonasında Ülkemize yine Avrupa 3.lük madalyasını kazandırmıştı.
Belen belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo spor kulübünü temsil eden Tuğçe SAYĞILI, Adana Bölgesinden katılan Geçmişi derecelerle dolu olan bir sporcu olan Nafiye Kuş’un rakibiydi.
İkinci raunda kadar maç 3-3 idi üçüncü raunda rakip tecrübesini ortaya koyarak maçı kazanmasını bildi.
Rakip Türkiye Şampiyonu olurken Belen Belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo Spor kulübünü temsil eden Tuğçe SAYIĞILI Türkiye 3.’sü oldu.
Belen belediyesi Özşampiyonlar Taekwondo spor kulübü sporcularından Tuğçe SAYĞILI ve Ahmet Selçuk KIRĞIN 23 Ocak 06 Şubat Tarihleri arasında Antalya /Kemer de yapılan Mili takım kampına davet edildiler.
Elde edilen başarıdan dolayı kulüp Antrenörü Mehmet KORHAN Başta Gençlik Hizmetler ve Spor il müdürümüz Sayın Emrullah TAŞKIN Belen Belediye Başkanımız Sayın Cemil YILMAZLAR Kulüp Başkanımız Sayın Metin YÜCELEN İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürümüz Sayın Turgay ERDOĞANA Sporcularım adına kulübüm adına ve Taekwondo camiası adına yaptıkları maddi manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet