Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dolmuşçunun Bıçakladığı Bisikletçi Yoğun Bakımda !

Bisiklet antrenmanını şehirlerarası çevre yollarında gerçekleştirmek zorunda kalan bisikletçilerden Taner Beştek, antrenman yaptığı...

Dolmuşçunun Bıçakladığı Bisikletçi Yoğun Bakımda !

Gündem   A+a-

 Bisiklet antrenmanını şehirlerarası çevre yollarında gerçekleştirmek zorunda kalan bisikletçilerden Taner Beştek, antrenman yaptığı Arsuz yolu üzerinden bir minibüs sürücüsü tarafından önce banketten düşürüldü, tartışma üzerine 5 yerinden bıçaklandı.
Taner Beştek bugün sabah Arsuz-Konacık yolu üzerinde bisiklet antrenmanı yaparken bir minibüs şoförü tarafından sıkıştırılmasının ve ardından aracından elinde bıçakla inen minübüs şoförü tarafından 5 bıçak darbesi aldı. Beştek´in tedavisi devam ediyor.
 
Boğazından da olmak üzere bıçak darbeleri alan Beştek, yoldan geçenlerin yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Minibüs şoförü yakalandı, bıçağının da araçtaki buzluktan çıktığı öğrenildi.
 
İskenderun Bisiklet Kulubü´nden de yapılan açıklamada, sporcuya yönelik yaklaşım tehdit olarak nitelendirildi. İstanbul´dan konuk olarak kente gelen triatlon sporcusu Taner Beştek´in Arsuz Kooperatifine bağlı çalışan bir minibüs tarafından sıkıştırılarak bankete düşürüldüğü belirtilen açıklamada, banketten düşülmesinin ardından çıkan tartışmada Beştek´in beş yerinden bıçaklanarak ağır yaralandığı kaydedildi. Halen yoğun bakımda gözlem altında olan Beştek´in başına gelen olayı aldıkları önlemlere karşın bisiklet sporcularının zaman zaman karşılaştığına dikkat çekilen aynı açıklamada, “Bu olay sadece şehrimizi değil, Tüm Türkiye´yi tehdit eden ve yolların sahibi oldukları psikolojisini üstlerinden bir türlü atamayan, her türlü hız ve trafik ihlalini hak olarak gören minibüsçü terörünün bir yansımasıdır. Unutulmamalıdır ki bisiklet de bir araçtır ve üstündeki bir insandır. Bizler İskenderun Bisiklet Kulübü olarak sporcu yetiştirmek ve İskenderun, Arsuz ve artık Samandağ gibi bisiklet sporu için son derece elverişli olan şehirlerimizi tanıtmakla uğraşırken halen araçlarında bıçak, sopa ve birçok tehlikeli alet bulunduran şehir magandalarıyla mücadele ediyor olmanın da ayrıca üzüntüsünü yaşıyoruz” denildi.
 
Olayın takipçisi olacaklarını ve bir kez daha yaşanmaması için tüm yetkilileri göreve davet eden kulüp yönetimi, “Şehir dışından sporcuların bisiklet sürmek için geldiği bir yer olan İskenderun-Arsuz-Samandağ bölgesinin bir daha böyle elim ve utanç verici bir olayla anılmaması herkese düşen büyük bir sorumluluktur. Görüldüğü gibi şehirlerimizi tanıtmak için aman, para ve emek harcanır, ancak rezil olması için bir maganda yeterli olabilmektedir” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar