Skip Navigation Links

Halil Yılmaz’dan Bir Solukta Okuyacağınız İz Tarlası …

Hayat İz Tarlası gibi diyor Halil Yılmaz… İzleri silersin ve yeniden başlarsın!...

 Halil Yılmaz’dan Bir Solukta Okuyacağınız İz Tarlası …

Gündem   A+a-

 Halil Yılmaz’dan Bir Solukta Okuyacağınız İz Tarlası …
 
Hayat İz Tarlası gibi diyor Halil Yılmaz…
İzleri silersin ve yeniden başlarsın!...
 
Hayat Tarla Gibidir İz Bırakır!
Sen Silersin Yine İzler Devam Eder…
 
İskenderun’un yetiştirdiği önemli değerlerden, bürokrasi ve yargının en üst kademelerinde önemli görevlerde bulunmuş ve son olarak Danıştay Başsavcılığı görevini yürütürken emekliye ayrılmış bir isim Halil Yılmaz…
Zorluklarla geçen öğrenim hayatı, üniversite mezuniyeti sonrası başladığı görevlerinde iz bırakan icraatlarıyla günümüz gençlerine ders niteliğinde hayatını kaleme alan Halil Yılmaz, İz Tarlası adını verdiği kitabında anılarını esprili bir üslupla aktarıyor.
Zorlu ekonomik koşullar, darbeler, ulaşım ve iletişimin nerdeyse imkansız olduğu dönemlerden, teknolojide baş döndüren hızda yaşanan gelişmelerin tam ortasında kendini bulan Halil Yılmaz, gelecek nesillere aktarılmasını istediği onlarca anısını İz Tarlası kitabında anlattı.
Geçmişini unutan geleceği göremez düsturuyla hareket eden Halil Yılmaz, çocukluğundan kalan toprağı işlemek için kullanılan karasaban, doğduğunda uyuduğu tahta beşik, yemeni ve atalarından kalan bir çok tarihi değeri olan eşyayı hala muhafaza ediyor.
Mutlaka tecrübelerinden yararlanılması gereken Halil Yılmaz, kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı teftiş Kurulu Başkanlığı, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği ve son olarak da Danıştay Başsavcılığı görevinden emekli oldu.
Halil Yılmaz, emeklilik döneminin ardından Hatay Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, eğitim bursuna ihtiyacı olan üniversite öğrencileri için ve Hatay’ın daha fazla yatırımla kalkınması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
 
Halil Yılmaz Kimdir?
04.05.1953 tarihinde İskenderun’da doğmuştur. İskenderun Lisesi’ni bitirmiş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1974 yılında mezun olmuştur.
Yozgat-Çekerek, Diyarbakır-Çüngüş, Mardin-Nusaybin, Adana-Yumurtalık, Ordu-Fatsa Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Türkiye Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Türkiye Kızılay Derneği Denetçiler Kurulu Üyeliği, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, tekrar Mülkiye Başmüfettişliği, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı tarafından Temmuz 1988-Temmuz 1989 tarihleri arasında bir yıl süreyle; Mayıs 2001-Kasım 2001 tarihleri arasında altı ay süreyle İngiltere’de görevlendirilmiştir. 03.03.2011 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine, 10.03.2016 tarihinde Danıştay Genel Kurulunca Danıştay Başsavcılığına seçilen ve İngilizce bilen YILMAZ, evli ve üç çocukludur.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet