Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TBB’den Av Ekrem Dönmez’e Gözaltı Kınaması

Türkiye Barolar Birliği, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’e yapılan uygulamaya yönelik kınama yayınladı.

TBB’den Av Ekrem Dönmez’e Gözaltı Kınaması

Gündem   A+a-

 Türkiye Barolar Birliği, ailesiyle birlikte İskenderun’da yemek yediği sırada, polisin asayiş uygulamasında kimlik istediği ve kimliğini beyan etmediği için karakola götürülen Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’e yapılan uygulamaya yönelik kınama yayınladı.
Türkiye Barolar Birliği’nin kınama mesajında, Polisin kimlik sorma yetkisinin olduğu, ancak kanunen il cumhuriyet başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının polis memurları ve amirleri tarafından tanınmamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna vurgu yapıldı.
Türkiye Barolar Birliği’nin, polise kimlek beyan etmeyerek direnen ve ardından kimlik tespiti için karakola götürülen Hatay Barosu Başkanı Av Ekrem Dönmez’le ilgili yaptığı kınama mesajı şöyle:
 
Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez'in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınıyoruz.
Olay sonrasında TBB Avukat Hakları Merkezimizin üyesi Av. Şenol Yücesoy, Mersin'den Birliğimiz adına destek olmak üzere Hatay'a intikal etmiştir.
Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A'nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır.
Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir. TBB konunun takipçisi olacaktır.
Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.
Türkiye Barolar Birliği
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş