Skip Navigation Links

İl Sağlık Müdürü Hambolat Uyardı...

İl Sağlık Müdürü Hambolat Uyardı...

İl Sağlık Müdürü Hambolat Uyardı...

Gündem   A+a-

 İl Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa HAMBOLAT yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşlarımıza dikkat edilmesi gereken konularda çeşitli önerilerde bulunarak, sağlıklı kurban bayramı geçirmenin ilk şartının veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı kurban almak olduğunu ifade etti ve ekledi; mümkün olduğunca büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın vekaletle memleketlerinde kesim yapmaları yönünde teşvik edilmeleri gerektiğini, kesimi yapılan kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hareket edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.
Bayramda memleketlerine gidecek olan vatandaşlarımız için ayrıca, trafik yoğunluğuna kalmadan, taşıtlarda kalabalık oluşturmadan, koruyucu tedbirlere uygun hareket etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan HAMBOLAT,bayram namazlarının da açık alanda ve mesafe kurallarına uygun, kurban kesimi ve dağıtımında da hijyen kurallarının en üst düzeyde tutulması gerektiğini ifade ederek, bayramlaşmaların aşırı kalabalık ve ziyaretlere sebep olacağı önündeki eğilime dikkat çekti. Bu bayramda corona virüs riskine karşı eski bayramlardaki alışkanlıklarımızı değiştirmemizin toplu bayramlaşmalardan kaçınmamızın illa ki toplu bir bayramlaşma yapılacaksa dahi kurallara uygun olması gerekliliğini, kalabalık bayram yemeklerinden uzak durulmasının, yapılacak ziyaretlerin kısa tutulmasının önemli olduğunu, mümkünse telefon ile tebriklerin yapılmasının verdiğimiz mücadele açısından ve sevdiklerimizi korumak açısından büyük bir anlam ifade ettiğini açıkladı.
Kurban etlerinin muhafazası ve bayramda sağlıklı bir beslenmemin gerçekleşmesi açısından da; özellikle kurban etlerinin kesimden sonra dış ortamda fazla bekletilmeden buzdolabında en az +4°c muhafaza edilmesi, çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemesi, kişinin yaşına ve sağlık durumuna göre günde ortalama 50 ila 100 gr arasında tüketim yaplması,mümkünse etin yanında C vitamininden zengin gıdalar alınmasının insan sağlığı açısından önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca bayramlarda ikram edilen şeker,çikolata,hamur işleri ve şerbetli tatlılar gibi ikramların aşırı tüketilmesi halinde sağlık sorunlarına yol açabileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Bu bayramda da, ilimizde yakaladığımız pozitif ivmeyi kaybetmemek adına MASKE+MESAFE+HİJYEN kurallarının da unutulmayarak gözetilmesi gerektiğinin önemli olduğunu bir kez daha ifade eden Sayın HAMBOLAT,‘’Öncelikle İslam âlemi başta olmak üzere Hataylı hemşerilerimin Kurban Bayramını tüm sağlık personellerim adına tebrik eder, pandemi kurallarına uygun hayırlı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini Yüce Allah’tan niyaz ederim. ‘’dedi.
Dr. Mustafa HAMBOLAT
Hatay İl Sağlık Müdürü
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet