Skip Navigation Links

Anadolu Basını Kan Kaybından Ölüyor

İGC Yönetim Kurulu, Basından sansürün kaldırılışının 112. yıldönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Anadolu Basını Kan Kaybından Ölüyor

Gündem   A+a-

 İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Basından sansürün kaldırılışının 112. yıldönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
İGC Yönetim Kurulu’nun mesajında şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’de her yıl 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü olarak kutlanıyor. Osmanlı’nın özellikle son zamanlarında çıkan gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilanından sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde “sansürün kaldırılması” olarak adlandırılıyor. Bu nedenle de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Birçok önemli görevleri üstlenen yerel basın, Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektör olmuştur. Basın kuruluşlarının kaynakları yeterli değil. Koronavirüs nedeniyle özellikle gazetelerin gelir kaynakları çok azaldı. Birçok gazete kapandı. Virüs salgını ile beraber reklam ve ilan gelirleri ciddi oranda azaldı. Yerel basın kuruluşları zor ayakta duruyor. Toplumlar için önemli olan basının bu dönemde daha çok desteğe ihtiyacı var.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet