Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE'de 15 Temmuz Etkinlikleri Başladı

İSTE ve İskenderun Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 15 Temmuz etkinliklerinin 1.günü geride kaldı.

İSTE'de 15 Temmuz Etkinlikleri Başladı

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 15 Temmuz etkinliklerinin 1.günü geride kaldı. Şehitliğe gerçekleştirilen ziyarete İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve üniversite yönetiminin yanı sıra, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve ilçe protokolü katıldı.
Sonrasında İSTE Merkez Kampüs’te Yasin-i Şerif ve Mevlit okutulurken, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz tarafından “Türk demokratikleşmesinde müdahaleler sürecinde 15 Temmuz’da halkın gösterdiği direnişin öneminin anlatılması” konulu bir konferans düzenledi. Dr. Yılmaz, sunumunda: “15 Temmuz’un Türk tarihinde halkın direndiği ilk darbe girişimi olması nedeniyle ne kadar önemli olduğunun altını” çizdi.
Programın devamındaysa İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğr. görevlilerinden Candan Işık Yüce tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına tasavvuf türünden oluşan müzik dinletisi gerçekleştirildi. İlk gün programında son olarak İskenderun Meslek Yüksek Okulu (İMYO) Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Adem Çolak ve İMYO Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr Gör. Merve Düzağaç Çolak tarafından tertiplenen ve çevrimiçi olarak açılan “II. Ulusal Davetli Jürili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” karma sergisinin açılışı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi. Sergi https://iste.edu.tr/sanat/15-Temmuz-2020 adresi üzerinden ziyaret edilebiliyor.
İkinci günün programındaysa İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Kutlu ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kılıç bir panel gerçekleştirecekler, akabindeyse Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunulacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş