Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

5 Temmuz İskenderun Kurtuluş Bayramı Kutlandı

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişinin 82. yıldönümü coşku ile kutlandı.

 5 Temmuz İskenderun Kurtuluş Bayramı Kutlandı

Gündem   A+a-

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişinin 82. yıldönümü coşku ile kutlandı.
Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti İskenderun'un Kurtuluş Bayramı'nın 82. Yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni ve etkinlikler "Pandemi" kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.
Kurtuluş bayramı nedeni ile İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, anıt alanına çelenk sundular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıt alanındaki tören sona erdi.
Tören sonrası bir açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, büyük bir saygı ve gururla andığımız Milli Mücadelenin, İskenderun için özel anlamı olan, düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve şanlı Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 82. yıldönümünü gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunu belirterek şunları söyledi.
“5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. İskenderun halkının gücünün ortaya konduğu 5 Temmuz günü, cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. Bizler bugün bu güzel vatanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz.
Kurtuluş Bayramımızın 82. yıldönümünde bizi esaretten, işgalden kurtaran, bu güzel memlekette Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşama imkânı veren, başta Hatay davasına sahip çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman Türk ordusunu ve bütün yaşamını Hatay davasına adayan büyüklerimizi şükranla anıyor, değerli İskenderunlu vatandaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar